Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

1 jaar Have a Happy Day!

12 oktober 2019

Have a Happy Day is JARIG

12 oktober 2018.
Bloednerveus, trots en blij drukte ik voor de eerste keer echt op de knop ‘Publiceren’. En toen had ik ineens eens een blog. Nou ja, ineens.. husband heeft natuurlijk de website gemaakt, dus er is nog wel veel werk aan vooraf gegaan, haha. Soms lijkt het alsof ik al veel langer blog en soms alsof ik er gisteren mee begonnen ben. En het wordt eigenlijk steeds leuker.

Ik had echt niet kunnen denken dat ik er zoveel plezier uit zou halen om iedere week een blog te plaatsen. Ik had dat zeker wel gehoopt, maar je weet het niet hoe het je bevalt tot je het ook echt gaat doen. Iedere week een blog; zelfs nu het ‘happy’ zijn niet zo vanzelfsprekend is. Dat is het natuurlijk nooit, maar ik kies er iedere dag voor om naar happy dingen te streven en ze te blijven zien. Mijn blog en het schrijven over allerlei dingen die het leven moeilijk en mooi maken helpen me daar ook bij. En dat is wat me gelukkig(er) maakt.

Ik riep trouwens in het begin heel hard; het maakt me niet uit of en hoeveel mensen het lezen. Nou, daar moet ik wel even op terug komen want het is heel leuk om reacties te krijgen. Ik heb dan misschien geen duizenden lezers (nog niet 😉 ), maar het blijft echt speciaal als iemand een quote of stukje uit één van mijn blogs hardop uitspreekt.

Er is het afgelopen jaar van alles gebeurd, ik heb over zoveel verschillende dingen geschreven. Ik weet niet of andere bloggers dat ook doen, maar ik lees ook best vaak één van mijn blogs terug. Dan denk ik vaak; oh ja, natuurlijk. Dat hoort ook bij jezelf blijven ontwikkelen en groeien; herhalen van alles. Of het nou gaat om een micro vakantie, klagen, plankenkoorts of aardig zijn. Het duurt een leven lang voor je allerlei lessen geleerd hebt.

Soms lijkt het alsof er niets veranderd is, alsof alles nog hetzelfde is. Als je om je heen kijkt zie je dezelfde dingen, je ziet dezelfde mensen. Ik heb dat gevoel weleens, helemaal nu ik veel thuis ben. Nou ja, misschien heb je een nieuwe bank. Of twee (met grote gaten erin, dat dan weer wel met dank aan Velvet en Mav). Maar is er echt iets veranderd? Is mijn leven in beweging of sta ik stil? Ben ik alleen aan het wachten op iets wat er komen gaat? Ben ik wel echt veranderd?

Ik word nu langzaam – met vallen, opstaan, weer vallen en weer opstaan – beter en voel me stukken meer mezelf. Sterker, kwetsbaarder maar ook meer open. Ik wil nog zoveel dingen en heel ver vooruit kijken is nu nog spannend. Ik kan het soms best goed overzien, maar het overvalt me ook nog weleens. Wat nu? Kan ik het allemaal? Wat wil ik dan? Ja, dat kan ik, maar geduld hebben is nu heel belangrijk. Accepteren dat ik nu een versnelling lager leef, investeren in rust, en vertrouwen hebben in mezelf. En in plaats van opzij of naar voren, ook een keer echt achterom kijken. Waar kom je vandaan en waar ben je nu? En dan ben ik toch best trots.

Op Have a Happy Day, op alle blogs en ja, eigenlijk ook wel op mezelf.  Delen is echt helen. Het is fijn om te kunnen schrijven over dingen die ik nu misschien heel anders z0u doen. En het is ook heerlijk om fijne dingen te (mogen) delen; shine on <3. Voor mij, voor iedereen. Dus op nog heel veel hysterische, eerlijke, happy blogs. Over van alles; mijn leven, mijn katten, en soms hysterische en hilarische anekdotes. Allemaal beschreven in te lange blogs met zinnen tussen haakjes. Ik heb er zoveel zin in 🙂

Gelukkig worden, zijn en blijven

Have a HAPPY Day

 

8 reacties

 1. Cynthia schreef:

  Een jaar alweer, dat gaat snel! Ik vind het nog steeds heel leuk om jouw stukjes te lezen! Keep on shining <3 🙂

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel 🙂 <3

 2. Esther schreef:

  Mooi om te lezen dat je je sterker voelt! 🙌. Goed en happy weekend ! ☀️

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel! Fijne zondag nog!

 3. Nanny schreef:

  Babette, maak nog maar veel blogs! Gefeliciteerd met dit eerste jubileum! Knuffel🙋🙋‍♂️❣️

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel 🙂 Xx

 4. Bep Schut schreef:

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  1. Have a Happy day schreef:

   xxxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*