Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Blanco

05 januari 2019

    Foto: Pixabay

Allereerst; HAPPY New Year!

Ik weet nooit zo goed tot wanneer je dat officieel mag zeggen.. Maar iemand geluk wensen vind ik eigenlijk altijd een goed idee, dus ik doe het hier vandaag nog 🙂 Ik heb ontzettend veel zin in 2019, maar vind het eigenlijk ook spannend om aan zo’n nieuw vers jaar te beginnen. Het is een beetje te vergelijken met het gevoel als je gaat beginnen aan een nieuw schrijfblok, bullet journal of zo’n mooi notitieboek….. Het is nog helemaal blanco en kan nog alles worden… je kan alles nog bedenken en maken. Heel erg mooi, maar ook een beetje intimiderend.

Oud en Nieuw voelde dit jaar voor mij anders.  Ik voelde de laatste weken voor het nieuwe jaar veel druk om grote voornemens te maken en nieuwe plannen te hebben met een duidelijk plan van aanpak. In 2018 was ik op gang gekomen.. en nu moest het gebeuren.  2018 was leuk, maar 2019 moest beter. Het voelde niet als een optie om gewoon door te gaan op dezelfde manier. Ik moest met iets komen, want ik wilde laten zien dat ik veel geleerd had. Ik spiegelde mezelf in verhalen die ik online zag voorbij komen of ervaringen en plannen die mensen om me heen hadden… In plaats van dat het me inspireerde, blokkeerde ik een beetje. Ik had ook wat minder lezers van mijn laatste blogs en werd daar nog onzekerder van.. En met de feestdagen tussendoor waarbij de goede voornemens me om de oren vlogen was ik gewoon even leeg. Of eerder heel erg vol en niet alleen van het (overigens heerlijke) eten. Ik was even de weg naar het happy zijn, worden en blijven kwijt. Het lukte me even niet. Ik ben aan zeker 6 onderwerpen begonnen voor blogs maar er gebeurde niet veel. Ik typte, ik las het terug, dacht nee en delete vervolgens alles weer.

Toen dacht ik, oké stop.  Het is het einde van het jaar, dit krampachtige gedoe is voor niemand goed. Ik ben gewoon moe, het is tijd voor rust. Ik laat het even los en heb vertrouwen dat het allemaal goed komt. Dat die positieve flow weer terug komt. Dus, ik werkte nog wel de laatste dagen van 2018 maar deed de eerste vrije dagen van het nieuwe jaar niet zoveel. Een paar dagen doen waar ik zin in had zonder haast. Heerlijk.
En toen ontstond (en ontstaat) er langzaam weer ruimte voor nieuwe dingen.
Een mooi blanco vel voor 2019. Of nou ja, juist niet dus 😉

Ik startte met mijn vision board  voor 2019, dat werd een heel fijn project! Dat is zo heerlijk om te doen..  (Deze komt zeker terug op Have a Happy Day of in een blog) Ik schreef allemaal plannen op voor mezelf, Have a Happy day en mijn sieraden. Ik weet nog niet precies hoe ik het vorm ga geven, maar dat komt nog wel. Dan maar 1 februari in plaats van 1 januari. Of 1 mei, dat kan ook nog. Ik volg ook de Mindset Reset van Mel Robbins toevallig (nou ja, ik geloof niet altijd meer in toevallig) sprak zij ook over goede voornemens en plannen voor het nieuwe jaar. Zij geeft aan in thema’s te denken en die weer op te delen in kleine acties. Op de manier maak je steeds kleine, haalbare EN meetbare doelen en kom je steeds dichter bij je uiteindelijke doel. Bijvoorbeeld lekkerder in je vel kan een thema zijn en dan kun je een actie hebben zoals bijvoorbeeld ‘ik zet iedere dag 10.000 stappen.’ (Ik weet dat er nu mensen zijn die denken.. ehm dat is niet haalbaar 😉 maar je snapt het idee). Heel erg toffe challenge om aan mee te doen!

(Btw, Deze challenge duurt 35 dagen, begin februari deel ik mijn ervaringen zeker).

2018 was voor mij vooral de start van anders denken, een jaar van leren, vallen, opstaan, weer vallen en sneller leren opstaan. Nieuwe valkuilen ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten, echt kijken naar je relaties, loslaten, vastpakken.. etc.
2019 wordt het jaar van verder gaan op mijn reis naar happy worden, zijn en blijven. Mijn angst steeds meer achter me laten en vol vertrouwen verder gaan. Ik ben in ieder geval zo blij en dankbaar dat ik mijn oude liefde schrijven weer gevonden heb in 2018, die gaat mee 2019 in. Het eerste schrijfweekend staat al gepland;  met mezelf op pad, op een mooie rustige plek en laptop mee! (ik heb van de liefste parents een nieuwe mooie laptop gekregen met kerst dus kan volop aan de slag!). Ik wil mooie dingen blijven maken, blogs, verhalen, armbanden..  Nieuwe mensen leren kennen. Steeds meer loslaten van angst. Ik kan er nog een aantal opnoemen, grote en kleine plannen, doelen en acties.. maar… ik ga het in 2019 vooral ook doen.

Ik wens iedereen een heel mooi, gezond en uiteraard Happy 2019.

Have a Happy day 

10 reacties

 1. Lea schreef:

  Ik kan niet wachten op the travel journey to happiness 😍😍 al die blog entries! YASS! 💕

  1. Have a Happy day schreef:

   <3 <3 <3

 2. Karin schreef:

  Prachtig voornemen Babette! Live your dream 😘

 3. Nanny schreef:

  Dank je voor het delen van je gedachten met ons. Zet me weer aan het denken!
  Ben ook heel benieuwd waar je volgende keer meekomt. Liefs, Nanny!

 4. Bep Schut schreef:

  ❤️

 5. Bep schut schreef:

  Jij overigens ook het allerbeste, allerhappieste, aller gezondste jaar ever. Veel liefs..😘😘😘😘😘😘😘

 6. Maddy schreef:

  Ooh, zo herkenbaar, dat blanco gevoel, terwijl het eigenlijk zo’n onzin is – je kunt elke dag met iets nieuws beginnen. (En toch voelt het een beetje alsof ik nu al heb ‘gefaald’ in 2019 omdat ik één van de vijf dagen die we hebben gehad helemaal op de bank heb doorgebracht met Doctor Who. Erg hè, dat streng zijn voor jezelf?) Gewoon stapje voor stapje, op het moment dat het goed voelt! Ik wens jou ook een heel happy 2019!

  1. Have a Happy day schreef:

   Thanks Maddy!! En een dag op de bank met serie klinkt HEERLIJK <3

 7. Jill schreef:

  Mooi geschreven weer lieve Babette!! Sterk, open en eerlijk.. Precies zoals ik vind dat jezelf bent!
  Happy new year 2u top!!! 😘

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je lieve Jill!! XX

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*