Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Brugklasser

01 juli 2020

Nee, dit ben ik niet in de brugklas, maar vond het een leuke foto. Niet omdat ie perfect is, maar wel met een ‘blik vooruit’. En een kat, dat ook.  

Het is al lang geleden, maar ik weet nog precies hoe ik me voelde de zomer voordat ik naar de brugklas zou gaan. Die vakantie was extra bijzonder, want na al die weken ging ik daadwerkelijk naar de grote school. Ik was volwassen. Nou ja, bijna dan. Technisch gezien was ik pas net 12 geworden, maar dat maakte voor mijn beleving niet uit. Op de middelbare school gebeurde het, dat wist ik zeker. Ik keek tenslotte Beverly Hills 90210, dus zo zou het gewoon zijn. Misschien met iets minder zon en friettent in plaats van de peach pit, maar dat waren slechts details.

Ik vond het een mooi vooruitzicht, maar vond het tegelijkertijd wel spannend. Want ja.. hoe zou het zijn? Zou ik goed in de klas passen? En wist ik de weg wel naar alle lokalen? Ik droomde van eindeloze gangen en grotere kinderen die me de verkeerde kant op wezen. Die eerste dagen was ik me bewuster van mezelf dan ooit (ik wist nog niet dat dat later nog VEEL erger zou worden, maar ja, ik was dus pas 12 en nog geen 15 ;)) Had ik wel het goede kaftpapier? Was mijn agenda wel duidelijk genoeg? En zou ik niet vergeten huiswerk op te schrijven?

Die eerste keer onder die grote poort door fietsen en mijn fiets tussen honderden fietsen neerzetten.. het was bijna onwerkelijk. Het gebouw leek enorm. Veel groter dan tijdens de open dag en ik kon me niet goed voorstellen dat dit echt als ‘mijn school’ zou voelen. Ik verlangde heel even naar de kleine lokalen van mijn lagere school, waar je alles kende en je je veilig voelde. De rugtas (een boekentas kon natuurlijk niet.. dacht ik tenminste) vol met boeken, nieuwe schriften en verwachtingen leek ineens zoveel zwaarder dan toen ik van huis vertrok.

Maar na een paar weken was ik gewend en voelde ik me langzaam meer thuis. De vers gekafte boeken kraakten niet meer van nieuwigheid als je ze openmaakte. Mijn agenda raakte vol met huiswerk en allerlei andere aantekeningen, stickers en plaatjes. Ik kende de weg in de kantine en wist waar je de lekkerste warme chocomel kon halen. Ik kende de gangen van de school en wist hoe je het makkelijkst van de ene naar de andere kant kon lopen. De basisschool leek mijlen ver weg.

Dat gevoel van een nieuwe begin heb ik nu ook weer een beetje. Beginnen aan een nieuwe baan, met allemaal nieuwe mensen en in een andere functie. Niemand kent je; mijn hysterische kattenliefde, musicals en blog zijn nog niet bekend (denk ik, want ik zal de power van Google niet onderschatten, haha). Dat voelt ook ergens wel licht, want ook andere bagage neem je niet mee. Ik heb mijn e-mailadres geactiveerd en zag een lege mailbox. Dat heb ik zo lang niet gehad, ik koester het moment maar even 😉

Ik heb zo lang gewerkt voor dezelfde werkgever. Ik ben gewend om alles te weten. Bij wie je moet zijn, wat je moet doen, hoe je werkt, etc. Ik vind het een uitdaging om dat los te laten en blanco te starten. Ik wil het liefst gelijk alles weten, kunnen en overzien. Maar ook dat gaat komen. Ik ben echt niet onzeker of ik de juiste tas heb dit keer. Ik heb overigens wel een nieuwe tas gekocht; een roze, die kijkt me al een paar weken iedere dag aan. Ready om echt aan de slag te gaan! Ik heb er vooral veel zin in. Ook in de nieuwe onzekerheden, de onbekende dingen die gaan komen. Ik ben toch ook trots op mezelf dat ik deze stap heb gezet, want ik riep eigenlijk al jaren dat ik iets anders wilde en ik deed er (te) weinig aan. En via een aantal (leerzame maar niet altijd fijne) omwegen kwam ik hier terecht. We zullen zien wat het allemaal gaat opleveren!

Ik heb de eerste inwerkavond gehad en moet zeggen dat er een hele goede sfeer was. Er is ook een collega die ik al ken van een heel aantal jaren geleden. Gelukkig is dat echt een hele leuke collega, want hoewel ik haar 7 jaar niet gezien had leek dat eerder 7 dagen te zijn. Soms is dat echt zo leuk, met sommige mensen is het meteen ‘goed’.

En ja, die nieuwe baan is niet de enige nieuwe stap; de webshop aka Happy Shop is ook online! Zo ontzettend gaaf. Ik ben er super trots op, husband en ik hebben hard gewerkt om alles online te krijgen. Ik vind het fantastisch. Er zijn al bestellingen gedaan en ik heb mega veel leuke reacties gekregen. Nu aan de slag voor allemaal nieuwe toevoegingen aan de collectie, want ik klap bijna uit elkaar van de inspiratie en ideeën. Hoe ik het allemaal ga combineren, geen idee, maar het maakt me voorlopig vooral heel erg blij.

Iemand stuurde me op mijn verjaardag een bericht; wat een life events! En toen dacht ik.. ja, dat klopt eigenlijk wel. Natuurlijk was het een groot ding, maar dat de webshop er ook daadwerkelijk is, vind ik nog steeds bijzonder. Het thema van 2020 is nog steeds loslaten. Ik dacht dat het vooral zou gaan over spullen en over mensen. Dat is ook wel zo (hoewel project kledingkast nog niet echt loopt ;)) maar het gaat dus ook, misschien wel vooral, over loslaten van angsten en onzekerheden.

Het jaar is nu op de helft en ik denk dat ik goed op weg ben. En hoewel ik echt nog wel verwacht dat ik een paar afslagen ga missen of dat ik onderweg wat materiaalpech zal krijgen, heb ik ook het vertrouwen dat ik er om mee weet te gaan. Het gaat er mij niet om dat ik vind dat je altijd maar gelukkig moet zijn, dat hoeft niet. Positief denken is echt niet alleen happy en kittens, maar vooral ook het vertrouwen dat je het aankan als er onderweg iets gebeurd. We zijn zoveel sterker dan we denken. Ja, jij ook.

Op weg naar happy worden, zijn en blijven. Let’s do this.

Have a Happy Day

8 reacties

 1. Nanny schreef:

  Prachtig weer om te lezen. Wensen je heel veel succes in je nieuwe baan, Babette! Bas en Nanny

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel!!

 2. Anneke schreef:

  Mooi geschreven weer! Ik zou ook wel jouw collega willen zijn ☺️

  1. Have a Happy day schreef:

   Ja dat zou ik echt ook heel erg leuk vinden!!

 3. Jill schreef:

  Wat fijn dat je stappen zet waar je je gelukkig bij voelt! Spannend, kriebels in je buik en gaan met die banaan.. Heerlijk lieverd! Succes alvast en geniet van je keuzes 😘😘😘

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je lieve Jill!! xx

 4. Bep Schut schreef:

  Mooi geschreven kind. Veel succes in je nieuwe baan. Gaat zeker lukken.
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je mama xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*