Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Daar gaan we!

13 oktober 2018

Toen ik de naam bedacht en daarna het domein claimde, dacht ik YES! Ik voelde me on top of the world! Ik had nooit gedacht dat het domein überhaupt nog vrij zou zijn, maar dat was het wel. Hoe gaaf was dat? Eindelijk een concrete stap op het nieuwe pad! Iets tofs voor en over mezelf! Want dat ik wist dat het anders kon, en zo, beter, mooier, positiever, wilde nog niet zeggen dat ik het meteen anders deed. Dit voelde als een overwinning. Ik was trots en blij.

En toen werd ik midden in de nacht wakker.. PANIEK!
Nu moest het echt gaan gebeuren. Ik moest het dus niet alleen maar denken en praten over happy zijn of willen zijn maar er ook echt iets mee gaan doen. Sterker nog, ik had dus al iets gedaan. Het is nu echt. Blinde paniek midden in de nacht. Waarom, waarom had ik dit gedaan? Mav dacht echt dat ik gek geworden was en zuchtte geïrriteerd want ik trilde als een rietje door een mega paniekaanval. Ik ben gaan lopen door de kamer want in bed liggen was geen optie meer…
Er ging zoveel door mijn hoofd.

Enkele highlights die voorbij kwamen;

 • Ja, een blog is leuk maar.. ik kan toch nu nog geen blog starten? Ik weet helemaal niet precies wat ik wil. En als ik alleen blog over wat ik wil leren of ga leren of zo… ik weet nog niets. Ik weet niet eens wat ik wil eten iedere avond? En dan ga ik bloggen? Hoezo? Voor wie dan? En waarover?
 • Ik heb niets te vertellen. Ik ben saai. Niemand zit te wachten op mijn kattenverhalen. Ik kan zelf slecht dealen met mensen die ‘het beter weten’ en zo iemand wil ik niet zijn.. Wie neemt mij serieus als ik dat zelf nog niet eens altijd doe?
 • Ik BEN toch nog geen coach of zo en wil ik dat dan echt worden als ik later groot ben? Wil ik dat wel zijn met deze website? Hoe dan? Ik moet eerst nog een opleiding doen. Nee, nee, ik moet twee opleidingen doen. Zodat ik kan vergelijken. Misschien wel drie. En lezen. Veel lezen. En mediteren. En op studiereizen. En sparen. En de lotto winnen. En weten hoe instagram story’s precies werkt.
 • Als ik helemaal klaar ben en tevreden met mijn leven veranderen en verbeteren, daarna dan schrijf ik wel een blog. Want ik kan toch nu nog niets delen als ik zelf nog niet helemaal klaar ben? Ik ben soms de draad kwijt en helemaal niet happy…. Hoezo, ga ik dan mensen een happy day aanpraten? Dat is toch vreemd? Never trust a skinny cook!!
 • En in dat licht; ik kan toch geen website maken, ik moet eerst 10 kilo afvallen..minstens. Anders ben ik totaal niet geloofwaardig. Ik moet laten zien dat ik gezond ben en fit. Anders kan ik niet op instagram. Dat kan niet.
 • Ik ben met zoveel dingen tegelijk bezig. Mijn hoofd gaat alle kanten op… Leuk al die nieuwe inspiratie, maar ik ben dus ook dat boek aan het schrijven, nou ja, eigenlijk twee want dat verhaal bleef in mijn hoofd, ik ben begonnen met fotograferen, ik wil die voorstelling maken… en er is nog zoveel te lezen en te leren.. hoe kan ik dan focus hebben op een website? En ik werk ook nog. Ik wil alles, dat kan toch helemaal niet tegelijk?
 • Ik heb nu vakantie, dus dan kan ik eindelijk ontspannen. Ik moet nog zoveel doen en mijn huis is een zooi. Ik kan niet werken als mijn huis een zooi is. Laat staan bloggen. En het is warm. En ik wil Netflix kijken. Bijvoorbeeld die leuke serie de Gilmore Girls, die heb ik pas 7 keer helemaal gezien.. ik moet weten hoe het afloopt.
 • Wat nou als mensen alleen denken dat ik de hele tijd grappig ben? Omdat ik vaak om mijn eigen grappen lach wil niet zeggen dat ik een blog kan maken.. ik wil ook iets serieus schrijven, echt vanuit mezelf.. MAAR DAT DURF IK TOCH HELEMAAL NIET. Waarom, waarom zou ik mezelf dat aandoen?
 • En straks googlen mensen mij en dan zien ze de website.. en dan weten ze hoe ik over dingen denk. Over mijn leven en wat voor persoon ik ben. En dat is zo eerlijk, dat kan toch niet? Dan ziet iedereen wat ik denk, waar ik mee bezig ben.

Allemaal waargebeurd. En toch doe ik het wel. Eigenlijk juist door die laatste reden; waarom zouden mensen niet mogen weten wat ik denk?

Ik ben blij dat ik het gedaan heb, heb doorgezet en het durfde te doen. Ondanks dat ik nog heel veel meer redenen heb bedacht waarom ik het niet zou moeten of kunnen doen tijdens het maakproces (ter info, tijdens het schrijven van deze blog nog ongeveer 56).
Wat deed ik dan?
Ik bedacht ook heel veel redenen om het WEL te doen.
Dit is er een, misschien wel de belangrijkste, ik word er blij van.

Have a Happy day 

24 reacties

 1. Bep schut schreef:

  Gefeliciteerd met je prachtige website. Ziet er super uit.
  Ik weet zeker dat veel mensen blij worden hiervan.
  Ik wordt er in ieder geval blij van en ook van jou.
  Jij kunt mensen raken en laten lachen en huilen.
  Veel succes je kunt het..
  ❤️

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel XXX

 2. Jindi schreef:

  Yeah girllll!!! Super goed! Ik vind het geweldig dat je dit doet ook al weet je nog niet alles, alle redenen om het niet te doen zijn zoooo herkenbaar, ik maak dit ook elke keer mee als ik iets nieuws wil creëeren! But you did it!! En daar gaat het om 🙂 keep it up en geniet er vooral zelf van ❤️

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Jindi! <3

 3. Gerdine schreef:

  Lieve lieve Babette,

  Wat ben ik trots op je!! Deze website is super gaaf en ik ben blij dat je er zo gelukkig van wordt! Maar dit niet fulltime gaan doen hè, ik heb je wel nodig op kantoor😘

  1. Gerdine schreef:

   Maar als je de kans krijgt, moet je dat natuurlijk wel doen😊. Echt heel mooi geworden, alle tijd en energie hebben geholpen!! Ben benieuwd naar je volgende verhalen!!
   Xx

  2. Have a Happy day schreef:

   🙂 <3

 4. Valerie schreef:

  Wauw!! Ziet er goed uit! Hier word je toch direct Happy (met n hoofdletter H) van!! Dat wordt genieten. Kijk al uit maar je volgende blog! Volg je hart dan kom je er uiteindelijk altijd. Liefs Val

  1. Have a Happy day schreef:

   X!!!

 5. Bas en Nanny vd Ven schreef:

  Lieve Babette, gefeliciteerd met deze stap. We hebben genoten van deze blog! Leuk en goed geschreven, herkenbaar. Veel succes, liefs Bas en Nanny🙋🙋‍♂️👏👏

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel! xx

 6. Anne schreef:

  Jaaa, hij is online! Gefeliciteerd Babette! En het is ook gewoon hartstikke spannend 😉

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Anne!! <3

 7. Mieke schreef:

  Wat leuk Babette! Ik ga je blogs zeker lezen :-). Enne, naast de ‘never trust a skinny cook’ is dit toch ook nog wel een leuke: ‘jump, and you will find out how to unfold your wings as you fall’. Ik vind het super knap van je! X

  1. Have a Happy day schreef:

   Dat is zeker een mooie 🙂 dank je wel Mieke!

 8. Karin schreef:

  Lieve Babs, je bent een ongelooflijke kanjer op wie ik meer dan trots ben! Iets doen vanuit je hart is kwetsbaar, oprecht en meer dan goed! Dat jij hier een succes van zult maken, weet ik zeker. Friends for life! Liefs,X

  1. Have a Happy day schreef:

   <3

 9. Anita schreef:

  Ik hartje! ♥

 10. Sil schreef:

  He happy girl , je heb het toch gedaan meid !.Iets wat je al heel lang wilde maar steeds hebt uitgesteld …? Doe de dingen waar je ‘ HAPPY’ van wordt ..ik herken het heel erg . Het ziet er echt super uit , dat hebben jullie mooi gefikst….
  Ieder zijn tallent zie je wel. Ik hou je in de gaten ……X sil

 11. Ans schreef:

  Hey Babette, wat een fijne website! Mooie verhalen. Go babette, go!!

 12. Femke schreef:

  Fijn om af en toe een beetje mee te mogen liften in jouw hoofd! Hoewel wij elkaar weinig life zien & spreken blijf je voor mij een heel waardevol vriendinnetje van wie ik graag op de hoogte blijf van hoe het met je gaat en wat er in je omgaat. Heel fijn om dit op deze manier mee te kunnen beleven. En ik denk dat ik er meteen heel veel van kan opsteken want mens wat maak jij mooie, stoere, inspirerende keuzes en wat heb je veel herkenbare gedachtes (en vervolgens heerlijke humor om de boel af & toe weer te relativeren)!
  You’re pretty special!!!

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel <3

 13. Anneke schreef:

  Babette,

  Wat leuk jouw site en blogs!
  It takes me back! 😂 Jouw blogs op Hyves waren legendarisch…

  Waar ik happy van werd de afgelopen week was de film ‘A star is born’. Wat een goed verhaal, mooie acteurs en prachtige muziek!
  Mijn guilty pleasure is dan om in de auto keihard mee te zingen met, in dit geval, Lady Gaga. Met de muziek op 10 erachter lijkt het heel wat maar als die wegvalt is het valser dan vals…🙈 Ik weet zeker dat jij die nummers wèl heel mooi kan zingen. Al geprobeerd?

  Liefs en ik ben en blijf een (stille) fan van jou!

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel Anneke voor je leuke en lieve reactie!!! Wat ontzettend leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ja hyves, dat was ZO leuk (hoe zou het eigenlijk met X. zijn? Oh die goede oude tijd) Ik heb die film nog niet gezien maar ben heeeeel benieuwd 🙂 liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*