Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

De Beste Wensen

29 december 2020

‘Never go backwards when you can go forward’ – heeft vast een hele wijze persoon ooit gezegd, ik ken de quote uit Dawsons Creek 😉 

Ja, weer een keer een foto van mezelf. Dat voelt een beetje gek.. maar als je een blog hebt en al zoveel hebt verteld, dan kan die foto er ook nog wel bij, haha.

Je ziet het misschien ook wel al voorbij komen; de goede voornemens komen er weer aan. Ik word er toch ook altijd wel een beetje door aangestoken. En hoewel aansteken in een tijd als deze wellicht een dubbele betekenis heeft, vind ik het in dit geval wel prima. Ik heb dit jaar wel zin om nieuwe plannen en voornemens te maken. Om uit te kijken naar dingen waar ik mee aan de slag mag en kan. Het vooruitzicht van een nieuwe musical is bijvoorbeeld zo fijn, ik krijg er gewoon kriebels van. Dat is jaren zo normaal geweest, maar nu voelt dat zoveel meer bijzonder en fijn.

En over fijn gesproken; husband en ik hebben de komende weken overigens ook heerlijk vakantie. Dat is voor ons allebei iets waar we wel aan toe waren. Je leeft natuurlijk ook toe naar je vakantie, maar ik merkte aan mijn overvolle hoofd dat het even tijd was voor andere dingen. We hadden meteen een mooie start, want we konden gelijk beginnen met kerst vieren. Dat was gezellig, lekker en fijn; dit jaar voelen deze (familie)momenten ook als extra fijn en waardevol.

En dan komt nu het nieuwe jaar er aan.. Het voelt ergens alsof 2020 iets van 92 maanden had, maar toch is het dan nu ‘ineens’ eind december. Het nieuwe jaar voelt voor mij (en ik denk voor veel mensen) dit jaar nog meer als een nieuw begin. Ik verwacht echt niet dat alles anders is, maar wel dat er meer licht en lucht in het vooruitzicht is. Ik kijk er gewoon naar uit; letterlijk en figuurlijk.

We beginnen gelijk goed, want we gaan de tweede week van onze vakantie naar Texel. We hebben die al een hele tijd geleden geboekt en de laatste weken getwijfeld of we wel zouden gaan. Er is natuurlijk niet zo veel te doen tijdens de lockdown en het voelt ook wel dubbel om nu te gaan reizen. Het is jammer om niet uit eten te kunnen, maar daar kan ik op zich nog wel mee leven. Ik bedoel, afhalen of bestellen was/is een prima alternatief. Zolang bakker Timmer open is voor afhalen kan ik wel iets hebben 😉 Mocht je ooit op Texel zijn.. ga hierheen! Ik ben fan van de ‘hongerpunten’.

Toen alle winkels ook dichtgingen vond ik het lastiger.. er zitten op Texel allerlei leuke kleine winkeltjes waar ik altijd graag rondsnuffel. Maar goed, het blijft natuurlijk Texel waar je altijd heerlijk kan wandelen door de prachtige natuur. Dus het wordt een week van wandelen en lekker eten. En voor de open haard zitten en lezen.

Maar ook voor daarna heb ik wel wat plannen en goede voornemens. Mijn thema van 2020 was loslaten. In een aantal opzichten ben ik daar veel mee bezig geweest, zo begon ik aan een nieuwe baan na heel veel jaren bij mijn oude werkgever. Maar er kan nog veel meer gebeuren qua loslaten, dus dat goede voornemen neem ik mee naar 2021. Het hoeft ook niet afgerond te zijn.. maar het begin is gemaakt. Ik heb ook allerlei andere dingen en gewoontes die ik in 2021 ook gewoon wil blijven doen, zoals 10.000 stappen lopen per dag en mijn dankbaarheidslijstjes schrijven.

Maar volgend jaar wil ik vooral meer dingen doen die ik leuk vind. Maar welke dingen en hoe dan? Ik deed een korte cursus en daar was één van de vragen; wat is succes voor jou? Wanneer ben je/voel jij je succesvol? Ik vond dat een mooie, maar moeilijke vraag. Ik bedacht van alles.. wanneer ben je succesvol? Wanneer ben ik succesvol? Ik moet bekennen dat ik vooral voorbeelden voor me zag van mensen op Instagram met leuke bedrijven, hobby’s, gezinnen.. maar ja, zijn deze mensen echt succesvol of zien ze er succesvol uit? En wilde ik dat dan ook? As ik dat kon laten zien op Instagram (of ergens anders), zou ik dan succesvol zijn? Vragen genoeg. Ik besteedde er een nachtelijke piekersessie aan..

Ik bedoel, ik word dan wel 40 (omg) maar heb nog niet het idee dat ik ‘klaar’ ben, zowel qua carrière als persoonlijk. Er liggen nog zoveel toffe dingen, dingen die ik wil onderzoeken en doen. Want dat is wel één van de belangrijkste doelen die ik voor mezelf heb; meer doen. Want soms zijn er zoveel dingen, maar weet je niet waar je moet beginnen. Ik weet bijvoorbeeld vaak veel beter wat ik niet wil.

Niet om nog meer verschillende dingen te doen. Ik denk dat ik genoeg dingen doe, maar ik bedoel vooral meer dingen uitproberen. Gewoon een cursus gaan doen, zonder mezelf op te leggen dat het de cursus moet zijn voor de richting die ik op wil gaan. Want als je niets doet, gebeurt er ook gewoon niets. Dus vaker ja zeggen, ook als je nog niet precies weet wat het op gaat leveren. Want als je het niet probeert, kom je nergens.

En eerlijk, ik kwam tot een licht onverwachte conclusie. Ik kon (terwijl ik naar het plafond aan het staren was en Mav gezellig tegen me aan kroop) eigenlijk maar één ding bedenken. Ik denk (vind) dat je echt succesvol bent als je tevreden bent. Dat wil niet zeggen dat je niets meer te ‘willen’ hebt of dat je geen wensen of doelen hebt. Maar wel dat je in de basis tevreden bent met wie je nu bent; je bent goed genoeg. Misschien niet waar je meteen aan denkt bij succesvol zijn of voelen. Ik neem het mee 2021 in.

Ik wens jullie allemaal een gezond en gelukkig nieuw jaar; waarin we maar veel dingen mogen leren, kansen kunnen creëren en heerlijk gaan genieten. Samen.

Have a Happy Day

PS Mocht iemand zich nog zorgen maken om de kerstboom; hij staat nog steeds 😉

4 reacties

 1. Julia schreef:

  wauw, Babette, goed verwoord! Ik ben met je eens! dat je echt succesvol bent als je tevreden bent, ja.
  Fijne jaarwisseling!
  x
  Julia

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel!

 2. Nanny schreef:

  Wat een prachtige foto van jou Babette!
  En een mooi stuk heb je weer geschreven. Fijn dat je het nieuwe jaar zo positief kan beginnen.
  Fijne vakantie voor jullie, liefs van ons 🙋‍♀️🙋‍♂️🍀

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel Nanny!Alvast fijne jaarwisseling!xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*