Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Dromenland

07 april 2019

 

Het lijkt me echt zo tof om van die dromen te hebben zoals je weleens in films ziet. Weet je wel, dat je van iets heel realistisch iets droomt; een ontmoeting met je droomprins (die heb ik natuurlijk al 🙂 ) of iets anders wat op het dagelijkse (ideale) leven lijkt. Dat lijkt me zo leuk omdat je dan even in een andere wereld terecht komt en bijvoorbeeld even als Elsa of als Ariel door het leven, of ja door de nacht gaat. Of iets anders leuks meemaakt waar je overdag ook van droomt als je gewoon wakker bent :).

Mijn dromen zijn over het algemeen hysterisch, druk, vreemd en verwarrend. Er zit soms wel iets van realiteit in (dat ik een Oscar win of zo haha 😉 ) maar vaak is het gewoon raar. Overigens; Iedereen schijnt te dromen, maar we herinneren ons het niet altijd. Ik herinner het me vaak wel, meestal heel helder als ik ‘s nachts wakker wordt (om even naar de wc te gaan of om een of meerdere katten te voorzien van eten/aandacht/activiteitenprogramma). Dan zit ik nog een beetje in de flow van mijn droom en is die vreemde wereld nog redelijk dichtbij. In de ochtend is dat vaak anders; dan lijkt de droom snel te vervagen als je aan de dag begint.

Ik heb een aantal terugkerende thema’s in mijn dromen en was eigenlijk best nieuwsgierig naar de betekenis (NB het is niet zo dat het de enige betekenis is. Ik geef een algemeen beeld van wat het zou kunnen betekenen). Ik maakte er uiteraard een lijstje van:

– Ik ben ineens naakt
Ik heb regelmatig gedroomd dat ik een presentatie of spreekbeurt moest geven en dat ik er ineens achter kwam dat ik geen broek droeg. En daar sta je dan in je nakie…
Betekenis:
Het kan heel veel verschillende betekenissen hebben, het kan bijvoorbeeld een verlangen naar meer openheid of onbevangenheid zijn. Het kan ook zijn dat het verwijst naar het moeilijk vinden om jezelf bloot te geven.

– Ik ben ergens en kan niet wegkomen
Dit is echt mijn meest voorkomende droom; een vliegtuig moeten halen waarvoor ik geen ticket blijk te hebben en het vervolgens niet uitgeprint krijg… Ik kan de weg niet vinden uit een of ander vreemd huis als ik naar huis wil.. Ik zit ergens aan vast en kan me niet meer bewegen, etc.etc.
Betekenis:
Het kan te maken hebben met het ervaren van hulpeloosheid; ofwel weinig vertrouwen hebben in de toekomst of in een situatie waar je je in bevind. Het kan ook te maken hebben met het hebben van te weinig zelfvertrouwen. Je voelt je letterlijk en figuurlijk vastzitten.

– Ik roep om hulp maar er komen geen woorden uit mijn mond
Er is iets gebeurd, dat hoeft niet altijd iets heel ergs te zijn, ik roep om hulp maar er komen geen woorden uit mijn mond. Ik kan soms wel iets zeggen maar het klinkt altijd zacht,  alsof het allemaal gedempt is. Dat voelt heel naar en eng.
Betekenis:
Het hebben van geen stem of dat je wel aan het roepen/praten bent maar niemand hoort je; kan te maken hebben dat je je ook in het dagelijks leven niet gehoord voelt.. Jouw woorden, mening en stem doen er (te) weinig toe in jouw beleving.

– Mijn tanden zitten vast op elkaar en/of breken af
Ik vind dat iets heel naars; ik droom vaak dat ik mijn tanden niet van elkaar af kan krijgen.. Ken je dat, dat je een zuurtje aan het eten bent en dat je tanden dan aan elkaar plakken? Dat soort gevoel..  Soms krijg ik ze wel van elkaar maar wel met zoveel geweldig dat ze dan allemaal afbreken… brrrr.
Betekenis: Tanden staan ook symbool voor angst om de controle te verliezen (ik voel wel een thema in mijn dromen..) of machteloosheid. Overigens geloof ik ook dat het er bij mij mee te maken heeft dat ik ‘s nachts altijd klem met mijn tanden (en dus ook zo’n sexy bitje moet dragen ;))

Herkenbaar? Zeker, sommige dingen wel. Het is overigens echt heel leuk om eens te duiken in alle betekenissen. Ik kwam mega veel dingen tegen, hieronder een aantal highlights;

Een schildpad staat centraal voor vooruitgang; langzaam maar zeker! Of dat je jezelf letterlijk een schild aandoet om je te beschermen tegen de negatieve invloeden in je leven.

– Als je over een föhn droomt laat dit zien dat je eerst goed moet nadenken om een nieuw perspectief te krijgen op een bepaalde situatie. (Deze kan ik niet plaatsen, maar vond het wel heel grappig. Ik denk niet dat ik ooit over een föhn gedroomd heb, maar bij deze :))

Een schaap laat zien dat het je op dit moment niet lukt om initiatief te tonen. Je loopt mee met andere mensen of gaat makkelijk mee met een andere mening. Je past jezelf aan aan wat ‘de groep’ vindt.

Een kat in je dromen twee dingen betekenen. Een poes kan symbool staat voor creativiteit of kracht, maar ook voor pech. Aangezien ik best vaak droom over katten ga ik toch liever voor de eerste betekenis 😉

Mocht je nu denken, ik wil ook eens checken wat mijn droom betekent; ik gebruikte deze, deze en deze websites.

Hele fijne zonnige zondag!

Have a Happy day

3 reacties

 1. Wies schreef:

  Herkenbaar Babette, leuk!

 2. Wies schreef:

  Herkenbaar Babette, heel leuk!

  1. Have a Happy day schreef:

   :))))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*