Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Een nieuw jaar

04 januari 2020

Foto via Pixabay

Ik was er even tussenuit wat blogs schrijven betreft; deze keer met een leukere reden, want ik stond op het toneel met Hairspray. Dat was heel erg leuk en intens genieten. Het is altijd een bijzonder periode, die weken in het theater met de voorstellingen. Ik schreef er al over, het is een beetje een magische periode. Maar ik vind het ook altijd wel weer goed als een project afgerond is.  Hoewel ik de mensen en de sfeer altijd mis, is het ook mooi om te kunnen afsluiten. En ik heb aan (bijna) iedere productie wel een paar mooie en bijzondere vriendschappen over gehouden, ik ben dat nu ook zeker van plan

Wat ik overigens niet ga missen is de fatsuit en de pruik, haha. Het was prima, maar ook warm en ik ben toch echt liever blond 😉 Toch ga ik Edna zeker ook missen, het blijft bijzonder dat je in ieder personage een deel van jezelf kan leggen en herkennen. Al hoop ik toch dat ik iets minder hysterisch ben in het echte leven.. niet alleen voor mezelf, maar ook voor husband 😉

En dan is het nu ineens 2020. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Door alle voorstellingen was ik de draad van de tijd en dagen een beetje kwijt (volgens mij hebben veel mensen dat gevoel in deze periode). Met Oud en Nieuw zelf hadden we geen echte plannen, want de laatste jaren vind ik het fijn om bij de katten te zijn. Dat gevoel is niet geheel wederzijds, maar dat geheel terzijde. Mav is de enige die heel bang is en die zich verstopt de hele dag. Lola en Velvet waren niet echt onder de indruk, ze waren alleen wat onrustig.

Ik werkte overdag en toen ik thuis kwam had husband allemaal lekkere hapjes gemaakt, heerlijk. We maakten een puzzel (Disney puzzel, love it), en ik viel vervolgens op de bank in slaap om 22.30. En weet je, dat was heerlijk. Helaas hadden de bovenburen een feest en besloten toen rond een uur of 1 een karaoke machine aan te zwengelen.. en hoe. Dat was even paniek, bij mij dan.  Jammer dat ze dat niet even hadden laten weten, dat was fijn geweest. Niet dat ik mee had willen doen overigens.. maar gewoon, fijn om te weten als er een groot feest gegeven gaat worden boven je hoofd.  Hoe dan ook, Abba zal nooit meer hetzelfde klinken.

Maar… na een paar uur slaap en het daglicht zag de wereld er weer een heel stuk beter uit. Op naar 2020. Ik liep meteen na het opstaan een (klein) stukje hard en na een warme douche en een koffie voelde ik me weer prima.

Terugkijken op 2019 deed ik eigenlijk ook echt pas toen het al even 2020 was. Want het was toch echt een bijzonder jaar. Met hoogtepunten zoals optreden bij de AMA’s, Hairspray en leuke vakanties. Maar ook het jaar dat ik overspannen thuis kwam te zitten. En een jaar van leren dat het echt, echt tijd was is voor iets anders. Vallen, opstaan, weer vallen, weer opstaan. En dat zo nog een paar keer. Een deel van mij is nog een beetje beurs, maar ik sta weer.

Ieder jaar maar ik ook wel min of meer goede voornemens, maar eerlijk gezegd heb ik er vaak een beetje een rotgevoel bij. Ik vind het altijd zoveel druk, alsof het moet lukken. Alsof je per definitie niet goed genoeg bent om aan een nieuw jaar te beginnen. Onzin natuurlijk.

Ik wil komend jaar wel van alles, maar misschien is ‘minder moeten’ wel het allerbeste voornemen. Ik bedacht me dat ik vooral gewoon een fijn jaar wil hebben door nog meer mezelf te zijn. Bijvoorbeeld door meer dingen te doen die ik leuk vind en beter te luisteren naar mijn gevoel. En dan bedoel ik niet luisteren naar mijn angst; ik laat de anxiety zoveel mogelijk in 2019. Ik wil niet meer zo bang zijn. Of het nou gaat om grote angsten of hele kleine dingen; ik wil vooral leven.

Dat is de les die ik het meeste meeneem uit 2019; juist toen het eigenlijk helemaal niet goed met me ging, herkende ik de fijne momenten beter dan ooit. Als ik me goed voelde, voelde dat ook echt goed. En als iets bij me paste op dat moment, dan wist ik dat meteen. Dat waren soms hele kleine dingen, maar van die dingen werd ik weer echt blij. Ik werd (word) van sommige dingen ook nog heel bang, maar dat gevoel van geluk, klein en groot herken ik beter dan ooit. Het is niet dat ik geloof dat je dat gevoel altijd iedere minuut kan hebben. Maar de fijne momenten zijn er wel; en dat wil ik blijven zien.

En over het algemeen vond ik het een goed jaar. Ik leerde dit jaar voor mijn gevoel meer dan ooit. Daar had ik echt niet altijd zin in, maar het gebeurde toch. En ja, ik leerde vooral dat ik van alles moest loslaten. Ik hoop dat ik in 2020 nog meer leer hoe ik dingen ook ook kan loslaten. Niet alleen omdat het echt niet anders kan, maar omdat ik er zelf voor durf te kiezen.

Plannen genoeg voor 2020. Er staat bijvoorbeeld over een paar weken een weekendje Texel gepland, heerlijk! Ik ben er al veel te lang niet meer geweest terwijl ik het echt één van de fijnste plekken op aarde vind. En ik ga in ieder geval 6 januari beginnen met weer een training van Mel Robbins. Ik heb een tijdje niet zoveel gedaan aan persoonlijke ontwikkeling, lezen, etc; maar heb er weer zin in. Dat is misschien nog een beter goed voornemen; meer dingen doen waar ik zin in heb, in plaats van dingen doen waarvan ik denk dat ik ze moet doen. Weer dat moeten. Mocht je zin hebben om mee te doen of gewoon nieuwsgierig zijn; check het hier. Geen spon, haha, was het maar zo;)

Kortom, ik heb er zin.
En ik weet niet tot wanneer het mag, maar ik zeg het graag;
Ik wens iedereen een heel gelukkig, gezond, mooi 2020.
En als je valt, hoop ik dat je ook weer op kunt en durft te staan. Zo vaak als het nodig is.

Have a Happy Day

5 reacties

 1. Bep schut schreef:

  ❤️

 2. Maddy schreef:

  Heel mooi verwoord weer, Babette, en jij ook een fantastisch 2020! Leren is zeker niet altijd leuk, zeker als het lessen zijn over jezelf en het lastige dingen zijn waar je mee aan de slag moet, maar het hoort erbij en ik vind het heel knap dat je nu zo over het afgelopen jaar terug kunt kijken. Heel veel succes met minder moeten in het komende jaar – een les die veel mensen kunnen gebruiken, net als leren om ervoor te kiezen om iets los te laten. Het mooie is het wel meteen oplucht als het je lukt (ik ben er zelf nu ook mee aan het worstelen). Ik heb er alle vertrouwen in dat je weer een heel eind gaat komen dit jaar, maar ook als 2020 niet zo leerzaam wordt als 2019, hoop ik dat je weet dat je goed bent zoals je bent op dit moment. Ik kijk echt tegen jou op – jij bent een van de liefste, oprechtste en meest positieve mensen die ik ken. Ook een van de meest bescheiden mensen, maar toch hoop ik dat je dat zelf ook ziet. <3

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel Maddy, wat een lieve en mooie reactie 🙂 Doet me heel erg goed! Dat moeten is iets wat er bij mij ZO ingebakken zit, maar ga de uitdaging aan. Op naar een mooi 2020 <3 Heel veel liefs!!

 3. Nanny schreef:

  Dank je Babette, mooi stukje weer! Fijne dagen op Texel. Liefs van ons!
  O ja, genoten van Hairspray.

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel! En super leuk dat jullie er waren 🙂 xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*