Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Even (op)zoeken

31 januari 2021

Texel; een mooie plek om dingen te vinden en/of te zoeken  

De laatste tijd merk ik dat ik het wat lastiger vind om een leuk onderwerp te bedenken voor een blog. De onderwerpen vielen me normaal gesproken meestal spontaan in tijdens de week. Maar de laatste weken, misschien wel maanden, gebeurt dat echt veel minder vaak. Op zich niet zo’n ramp, maar ik verlies soms dan ook een beetje het plezier in bloggen. Ik vind het leuk om dingen te delen, maar als je er dan beetje krampachtig naar gaat zoeken voelt dat alles behalve happy. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van deze blogs 🙂 . In deze tijd maken we volgens mij allemaal minder dingen mee. Ik ga ook echt niet klagen, want ik weet ook dat heel veel mensen het nu echt heel rot hebben door deze lockdown. Maar je bent gewoon veel meer thuis en dat is anders dan anders.

Het levert ook wel weer nieuwe en andere (online) mogelijkheden op. Zo kun je ook prima daten via Zoom. Het is misschien iets minder gezellig, maar het is in ieder geval heel fijn om elkaar te kunnen zien. Ik bedoel dan niet daten-daten, maar met vriendinnen daten (voor het geval iemand husband meteen wil appen; hij is volledig op de hoogte van zo ongeveer alles wat ik doe nu we zoveel samen thuis zijn, haha.). Ik ben nu ook extra fan van YouTube. En zoals ik eerder schreef ben ik nog steeds aan het haken; ik ben inmiddels bezig met de zevende muts. En ik heb allerlei online recepten gemaakt, nieuwe producten geproefd, en leuke online webinars gevolgd.

Ik kijk ook ‘gewoon’ veel Netflix tussendoor. Ik was altijd al een trouwe fan, maar nu is het helemaal een soort vast onderdeel geworden van mijn vrije tijd. En ik ben ook best dol op de bekende weg en kan bekende series regelmatig terugkijken. Het volgen van een serie vind ik sowieso iets gezelligs hebben. Alsof je dan ergens even bijhoort of zo… Zoals iemand in mijn omgeving zei; het is dat gevoel van gezamenlijkheid. Dat is iets wat iedereen nu misschien ook extra vaak opzoekt nu we fysiek meer afstand moeten houden.

Maar om even terug te gaan naar Netflix..
Ik was zeer blij verrast toen de afleveringen van Dawsons Creek op Netflix stonden! Ik heb de DVD’s weliswaar in de kast staan, maar dit maakte het nog leuker en makkelijker. Ik heb geen idee hoe lang het geleden was dat ik die afleveringen gekeken heb, dus ik begon vol enthousiasme. Maar jeeminee.. Er werd zoveel gepraat en daar was ik niet meer aan gewend. Nou ben ik de laatste die er iets van mag zeggen wanneer iemand teveel praat (ik hoor husband al lachen), maar ik moest er echt even in komen.

En er vielen me ineens heel veel dingen op die ik vroeger niet heb gezien. De kleding, jeetje. Maar goed, dat zie ik zelf ook als ik naar mijn foto’s van de middelbare school kijk. De jaren ’90 was misschien niet de beste tijd qua mode, haha. Ik ben nu overigens pas op het einde van seizoen 2, dus het beste moet nog komen. Maar ik kwam er dus echt dat Andie in het ‘echte leven’ al 29 was toen ze een meisje van 16 speelde. En de acteur die Jack speelde was ook al 27…. Wat een kleine Google-sessie al niet kan opleveren aan informatie, haha. Ik ben daarna overigens maar een beetje gestopt met dat opzoeken, want soms is het ook fijn om de illusie gewoon in stand te houden.

Maar goed, ik probeer steeds maar iets leuks te maken van het dagelijks leven. De ene dag lukt dat prima, de andere dag is dat een grotere uitdaging. Ik vind het ook lastiger om mijn werk los te laten, juist door het thuiswerken. Werkproblemen die me spanning bezorgen blijven ook langer in mijn hoofd, omdat ik het niet altijd ‘los’ kan laten.

Overigens is het ook best leuk om te zien hoe andere mensen het dagelijks leven leuker maken; zo hebben een aantal overburen in de andere flat nog steeds de kerstboom staan. Ik kan intens blij worden van dit soort fanatisme. Ik heb er bijna spijt van dat ik de kerstboom al heb weggehaald.. Dus wie weet zetten we hem dit jaar iets eerder 🙂

Fijne dag nog allen,
Have a Happy Day

5 reacties

 1. Saskia schreef:

  Heerlijk om weer te lezen! Dus ik hoop dat je inspiratie blijft vinden! Geeft mij weer een inkijkje in mijn eigen leven, soms heel herkenbaar en soms realiseer ik mij dat ik vaker stil zou keten staan bij bepaalde dingen…..
  Dus dank 😚

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je lieve Saskia xx

 2. Nanny schreef:

  Dank je Babette voor je eerlijke verhaal. Herken er veel in!
  Liefs voor jullie van ons!🙋‍♀️🙋‍♂️🍀

  1. Have a Happy day schreef:

   dank je Nanny!! Veel liefs voor jullie!

 3. Karin Pasman-de Roo schreef:

  Ondanks dat je geen inspiratie had was dit toch weer heel fijn om te lezen! Het is een rare tijd (om dat cliché weer even te gebruiken 😉) maar ik vind het echt leuk om te ontdekken hoe anders het leven kan zijn en dat dat ook leuk is!
  Hopelijk kunnen we toch nog een tijdje blijven genieten van je blog en vind je veel nieuwe inspiratie 😄
  Dankjewel lieve Babette 😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*