Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Geen drAMA

24 november 2019

Foto van Neeltje Knaap – via Facebook van Amateur Musical Awards

Afgelopen maandag was de uitreiking van de Amateur Musical Awards en het was zo ontzettend gaaf. Wat een avond was het, jeeminee.. spannend, hysterisch en overweldigend.. Ik had me natuurlijk voorgenomen om er veel meer van te genieten; dat is in ieder geval gelukt. Maar het was toch ook weer retespannend. Maar hé, hoe vaak sta je nou in het nieuwe Luxor?

Niet vaak, althans ik niet 🙂 Ik keek steeds extra bewust om me heen.. ik sta nu achter de schermen bij het nieuwe Luxor. Hier hebben bekende mensen gelopen. Ik zie Paul de Leeuw lopen. OMG. Het is gewoon gaaf om daar dan in de coulissen te staan wachten, WANT IK GA ZO ECHT HET TONEEL OP…

En dan hoor je je naam (OMG) en sta je er. Op het toneel. Het (hele korte) stukje te zingen en spelen wat ik honderden keren (niet overdreven) gerepeteerd had. Ik was er trots op, ik was er blij mee en had bewust keuzes gemaakt. En ik deed het gewoon.. en sterker nog; ik vond het heerlijk. Het publiek, mijn mede-genomineerden en ik mocht er gewoon staan. Heel eerlijk; het applaus na het optreden raakte me tot diep in mijn hart. Ik moest even tranen wegslikken en had tegelijkertijd een mega smile op mijn gezicht.

Het was echt genieten. Nou ja, vooral volop genieten bij de finale dan. Net voor het optreden voor onze categorie dacht ik even.. waarom deed ik dit ook alweer precies? Wat vond ik hier nou ook alweer zo leuk aan? Maar er was dit keer sprake geen echte blinde paniek, maar er waren uiteraard wel ruim voldoende zenuwen (Waar is mijn jasje? Waar is het? Ehm.. je hebt het al aan.)

Het lukte me om bij mezelf te blijven en te focussen op wat ik ging doen. Ik denk dat het scheelde dat ik tijdens de generale zo zenuwachtig was en dat dat ook prima was gegaan. Ik dacht; weet je, ik ga dit doen. Shinen en genieten. Ik kan dit, ook als ik het nu niet laat zien. Ik hoef niets te bewijzen, aan niemand.

En ik fluisterde tegen mezelf (sorry geluidsman); ik doe dit voor mij…

Ja, en ik deed het voor 1500 mensen publiek. Klein detail 😉 Het pakje van Sonja werkte overigens ook wel tegen de zenuwen; het effecten van een overdosis tijgerprint 😉 Je kunt bijna niet onzeker zijn als je zo gekleed bent, haha. Ik mocht me dan afvragen waar ik aan begonnen was; Sonja had daar geen last van. Het hielp overigens ook heel erg dat we een hele leuke groep van genomineerden hadden; dat maakte alles leuker. Je hebt meteen een soort band en dit waren ook nog eens vier van de leukste vrouwen die ik ooit in mijn leven ontmoet heb. Lucky, lucky me.

Ik kreeg overigens ook heel veel toitoitoi appjes en berichtjes, super lief. Soms kunnen mensen precies het juiste zeggen op zo’n moment, dat is meer dan fijn. De waarde daarvan lijkt misschien klein, maar soms is het echt onbetaalbaar. Iemand schreef; ‘Ik hoop dat je de verwachtingen en druk kunt loslaten en genieten van je moment.’ En dat was precies wat ik wilde horen; de druk was mega hoog.. maar wie legde me die druk op? Dat deed ik echt vooral zelf… dus dan kon ik maar beter genieten en er vol voor gaan. Dus dat deed ik.

Dat ik niet won was jammer, maar ik was (en ben!!) verre van teleurgesteld. Het was niet meer dan jammer. Natuurlijk, als je meedoet wil je winnen, daar kan ik eerlijk over zijn. Dat was mooi geweest, maar het hoefde niet.
Ik had overigens gedacht dat ik me hysterisch goed zou voelen, opgelucht alsof ik nu ineens wel toestemming had om trots te zijn. Dat was niet zo, ik voelde me vooral rustig.  Maar ook trots, want wat er twee jaar geleden gebeurde met dat zwiepertje heeft me te veel negatieve energie gekost. Dat voelt een beetje gek; ik heb me er zo druk over gemaakt en besef me nu ineens dat het helemaal niet zo belangrijk was. Ja, zonde dat was het, maar het is niet zo alsof dat foutje alles bepaalde. En dat liet ik wel gebeuren.

En nu laat ik het los. Dank je wel, lieve, stoere Sonja. Voor alles.

Ik heb dan niet gewonnen, maar wel overwonnen.

Have a HAPPY Day

PS Oh en ook even iets anders; de stand van zaken rondom mijn stappenteller. Ik krijg hier heel veel vragen over, haha. Ik heb nog steeds geen nieuwe stappenteller gekocht. Ik twijfel nog steeds een beetje of ik wel een nieuwe wil kopen of dat ik die van mijn telefoon blijf gebruiken. Want zonder stappenteller; dat werd het sowieso niet meer 😉 #opnaareenfitter2020

 

6 reacties

 1. Bep Schut schreef:

  Mooie blog kind. Ik ben ook super super trots op je.❤️❤️❤️

  1. Have a Happy day schreef:

   ❤️

 2. Kristel schreef:

  Zo fijn om dit te lezen lieve Babette! Klinkt als een fantastische avond! Je stond echt te shinen! 😘

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Kristel! Je herkende je appje misschien wel in het verhaal 🙂 Was ZO fijn XXX ❤️

 3. Nanny schreef:

  Wat een mooi en eerlijk stuk Babette! Dank je voor de lessen die ik eruit kan halen en met mij vast meer.
  We hebben genoten van de avond die we op YouTube mee konden kijken
  Je was geweldig. Zijn weer benieuwd naar de volgende eind december! Knuffel🙋🙋‍♂️❣️

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel :))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*