Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Groot Gelijk

30 augustus 2020

foto via Pixabay 

Ik ben niet zo graag boos. Ik ben er ook niet zo goed in, in écht boos zijn. Een beetje bozig, ja dat gaat me prima af (vraag maar aan husband). Maar echte woede.. En wat doe je dan met het gevoel? Ik word er niet echt een mooier mens van als ik sta te trillen van woede of juist uitbarst in tranen. Ik ben all for het voelen van emoties, maar als ze je echt  dreigen over te nemen…. Alsof je letterlijk uit je eigen vel wilt springen (Soms snap je ineens waar al die spreekwoorden vandaan komen ;)).

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar soms overvalt het me. Ik ben er niet heel trots op, maar ik heb het vooral bij onrecht. Groot onrecht zoals dierenmishandeling en verschrikkelijke ziektes. Maar ook als ik weet dat ik gelijk heb en dat ik het niet krijg. Maar hé, wat heb je daar eigenlijk aan?

Ja op zich niet zoveel, want ik bedacht me laatst een keer achteraf (tijdens de situatie was ik te druk met boos zijn) dat ik helemaal niemand hoefde te overtuigen van mijn gelijk. Waarom besteedde ik zoveel tijd en aandacht aan het overtuigen van iemand anders, terwijl ik het allang wist? Maakt het mijn gelijk pas echt wat waard als een ander het er mee eens is? Ik had het gelijk al, dus waarom had ik dan nog steeds het gevoel dat ik het gelijk moest krijgen?

Om een lang verhaal kort – nou ja, korter – te maken; het gaf me veel meer rust toen ik me dat besefte. Ik weet niet of het me lukt om het gelijk moeten hebben de volgende keer meer los te laten. Ik kan steeds dichter bij mezelf blijven. En ja, dat is over het algemeen toch best gezellig, ondanks een boze bui af en toe 🙂

Het is natuurlijk een uitdaging. Het kan me ook heel boos maken als iemand dingen zegt die me raken, zoals ‘Ik vind katten dom’. Maar ja, ik vind katten niet dom, dus waarom zou ik dan per sé mijn gelijk moeten halen? En wat veel beter werkt, niet alleen in dit geval, is om gewoon bij jezelf te blijven en naar je eigen waarheid te leven. Ik hou van katten, dus ik kies ervoor om van ze te genieten en met drie eigenwijze poezels mijn leven te delen.

Je kunt natuurlijk wel blijven luisteren waarom mensen iets vinden. Het mooiste is dat als je dat allebei kan doen, zodat het helemaal niet meer zo nodig is om boos te worden. Luisteren en leren van elkaar, dat is één van de mooiste vaardigheden die je als mens kan ontwikkelen. Ik heb hier nog genoeg in te leren, work in progress.

En even los van al het boos zijn en gelijk hebben ben ik ook druk met een heleboel dingen. Dat zorgt er ook voor dat ik niet precies weet wat ik met mijn blog wil. Ik schreef al dat ik alleen wil schrijven uit mijn hart, dus dat blijf ik ook doen. Maar hoe vaak dat zal zijn.. dat weet ik niet. Ik ben nu achter de schermen ook heel druk met de webshop (de volgende collectie en het verwerken van bestellingen) en met mijn werk. Er zijn zoveel fijne en leuke dingen waar ik met volle teugen van aan het genieten ben; lezen van allemaal boeken, doen van cursussen, maar ook gewoon het leven. Ik heb veel geschreven over hoe ik happy wil worden en blijven, maar ik wil het ook vooral zijn. En daarvoor moet je niet alleen erover schrijven, maar het ook gewoon doen. En ja, het leven is niet altijd wat we verwachten, maar jeetje.. wat zijn er ook veel fijne dingen, mooie mensen en nieuwe kansen.

Het leven is mooi. Als je dit weekend iets leuks gaat doen, heerlijk gaat genieten of juist helemaal niets gaat doen; groot gelijk.

Maar hé, je hebt mijn gelijk natuurlijk niet nodig 😉

Have a Happy Day

2 reacties

  1. Nanny schreef:

    Wat een mooi blog weer! Weer veel stof om over na te denken.
    Liefs en veel succes! Nanny

    1. Have a Happy day schreef:

      Dank je wel! Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*