Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Hallo Herfst

03 november 2019

Foto via Pixabay.. Ik zou willen dat ik deze foto gemaakt had! Dit bos ziet er prachtig uit

De herfst is mijn lievelingsjaargetijde. De kleuren, de geuren en ja, zelfs de regen; ik vind het heerlijk. Hoewel ik soms op de (donkere) ochtenden nog steeds weleens de 5 second rule moet toepassen om snel uit bed te komen – het is namelijk extra gezellig op de koudere nachten met Velvet en Mav – ben ik toch vrolijker. Ik heb meer zin en energie om de dag te starten.

Ik voel me (met vlagen) weer stukken beter en dat helpt natuurlijk ook heel erg mee. Als je je beter voelt, loop je met een rechtere rug en zie je de dingen om je heen. Dan voel je die herfstzon ook op je gezicht en niet alleen maar op je rug. Ik zie niet meer alleen maar de grijze straten onder mijn voeten, maar kijk vaker om me heen naar de warme herfstkleuren van de bomen.

De rust die ik (steeds meer) voel in de herfst in mijzelf staat tegenover de mooie (en spannende) dingen die gaan komen. Over en paar weken is de uitreiking van de Amateur Musical Awards, mijn werkuren lopen (weer) op en in december sta ik twee weken in het theater met Hairspray. En dan zijn daar natuurlijk ook nog de fijne feestdagen die eraan komen. Ik neem me dit jaar voor om meer te genieten en maak daar bewust(er) tijd voor.

Want in plaats van alleen maar racen, plannen en van moment naar moment leven, neem ik steeds wat meer tijd. Rust nemen om even stil te staan bij wat er allemaal gebeurt; niet dat ik in januari weer het gevoel heb dat ik alleen maar het gerend. Dat wil ik niet meer. Ik kan dat niet meer; het past niet meer bij wie ik wil zijn. Ik ben me bewuster dan ooit van de tijd (ben ik al 38? Maar HOE dan?), maar van racen wordt ik zo gespannen en ongelukkig… En als dat niet hoeft; neem ik er vaker afstand van. Dat lukt nog niet altijd, maar ik word er steeds beter in.

De herfst maakt me overigens ook een beetje sentimenteel. Als die blaadjes vallen.. mis ik diegenen die er niet meer zijn extra erg. Dan ruik ik bijvoorbeeld zomaar in een winkel bij iemand de geur van mijn oma’s eau de cologne.. Of zie ik een schim van Pop als ik de kamer binnen loop en haar liefste dekentje zie liggen. Ik zou voor die brok in mijn keel weg kunnen lopen of het verbergen, maar ik doe het niet. Dan ben ik maar even verdrietig. Het maakt me ook blij en dankbaar voor de momenten die ik heb gehad.  Als ik zo druk bezig ben om die gevoelens weg te stoppen verlies ik dat stuk ook; ik mag ze missen.

De herfst zorgt ervoor dat ik extra lagen aan doe (welkom terug mijn heerlijke warme truien!!), maar ik voel me lichter. De keuze voor kleding is bewust; het is geen schild. Het voelt alsof ik een paar lagen (of filters, hoe je het wilt noemen) achter me heb gelaten; ik hoef mezelf niet meer te verbergen. Ik mag bijvoorbeeld afspraken afzeggen; ook al vind ik dat moeilijk. Ik mag tijd nemen om gewoon even bij te komen. Ik mag en kan aangeven wat ik wil. Ik mag nee zeggen. Ik mag fouten maken. Etc.

Ik zocht ook op wat de spirituele betekenis is van de herfst (dank je wel Google. Mega interessant allemaal trouwens, maar dat is een onderwerp voor een andere blog 😉 ). En wat ik vond paste precies bij het bovenstaande; herfst is het seizoen van loslaten. Het kan dan gaan om het loslaten van ideeën, maar ook van bepaalde spullen. Misschien ook van bepaalde mensen in je leven. Het loslaten van wat je niets (meer) geeft. Net zoals de blaadjes die vallen van de bomen.

En hoewel ik tijdens een (overigens hysterisch langzaam) rondje hardlopen in de regen bijna uitgleed over alle eikels en blaadjes op de grond ben ik blij (en kapot). Het is herfst. Eindelijk.

Have a Happy Day

PS zo leuk alle reacties op mijn webshop-plannen!! Ik ben er nog druk mee bezig; zo veel mooie nieuwe materialen, ideeën en plannen.. ik moet alleen ook bedenken hoe en of ik dat aan deze pagina/blog wil (blijven) koppelen. Mocht iemand hier een idee over hebben of er een keer met mij over willen sparren; graag!

5 reacties

 1. Nanny schreef:

  Dank je Babette voor de ‘stof tot denken’ die je weer geeft. In ieder geval voor mij! Veel succes met verdergaan op het pad waar je loopt. Liefs, ook van Bas!

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel, liefs!

 2. Bep Schut schreef:

  Mooie blog 😘😘😘😘😘😘😘

 3. Bep Schut schreef:

  Je vergeet alleen het prachtige herfstgedichtje :
  Herfst oh herfst, wat ben je mooi
  Je bladeren zijn een bonte tooi
  Rood geel groen en oranje
  Herfst oh herfst wat houd ik van je

  1. Have a Happy day schreef:

   🙂 xxxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*