Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

In het Bos

03 oktober 2020

foto van Jim Semonik via Pixabay 

Zoals ik vorige keer schreef ben ik meer aan het lezen. Dat bevalt me prima, hoewel het toch iets lastiger in te plannen is dan ik zou willen. Ik kan allerlei excuses bedenken, maar vind het vooral lastig om er consequent tijd voor te maken. Ik lees eigenlijk vooral in bed voor het slapen, want dan denk ik oh ja.. ik wilde lezen. Maar goed, het is een eerste stap in de goede richting 🙂

Anyway, in de (één na laatste) Flow stond echt een super interessant artikel over FOBO. Nou ken ik FOMO wel, maar van FOBO had ik nog nooit gehoord. FOBO is helemaal niet heel nieuw, dus misschien ken jij het wel. FOBO staat voor the Fear of Better Options. Het is eigenlijk een soort staat van besluiteloosheid door een (te) grote hoeveelheid keuzes.

Ja, het maken van keuzes is nou niet echt mijn allersterkste kant. Als het gaat om grote(re) dingen gaat het wel prima. Maar kiezen in de supermarkt… Ik woon vlakbij de Albert Heijn XL, daar hebben ze alles. ALLES. En allemaal dingen waarvan je helemaal niet wist dat je moet hebben/eten/proberen. Ik heb dat gevoel ook bij de Action; waar begin ik? En kies je dan het eten van die avond? Soms dwaal ik echt veel langer dan nodig tussen de schappen om een keuze te kunnen maken.

Of bijvoorbeeld bij zoiets als het boeken van een vakantie. Je kent het misschien wel; je hebt een soort van idee waar je naar toe wilt, maar je weet het eigenlijk niet precies. Bij onze laatste trip hadden we als enige eis dat we graag vlakbij de bossen wilde zitten. Tja, dat gaf wel wat richting, maar waar begin je dan met kiezen? Kijk op Texel zijn de keuzes beperkt, maar de keuze ‘vlakbij een bos’ zorgt echt niet voor minder hits. Ik kan ook echt gek worden van mezelf, want ik wil dan gewoon de beste deal/plek vinden. Ik heb dan het gevoel dat ik moet doorzoeken tot ik een echte 10 vind. Want het kan toch altijd wel beter? Er is vast een site die ik nog niet gezien heb.. Steeds, is dit het dan? Kan het echt niet beter/goedkopers/luxer/dichterbij/etc?

Ja, dat kan vast wel. Maar soms is het ook gewoon goed. En tijdens die drie uur zoeken (ik rond het naar beneden af, laten we het daar maar op houden) had ik ook iets anders kunnen doen. Een boek lezen bijvoorbeeld 😉 Of uitzoeken waar we de beste taart konden gaan eten. We gingen maar 3 nachtjes weg, dus hoe groot is het risico? Misschien was er een andere aanbieder een paar tientjes goedkoper, dat kan best. Maar soms werkt dat ‘moeten’ blijven zoeken denk ik ook verlammend. Want een vakantie boek je uiteindelijk wel, maar soms doe ik ook dingen niet omdat ik teveel keuzes heb. Het werkt dan averechts.. En dat is eigenlijk zonde.. dat is dus FOBO.

Ik moet nu overigens ook terug denken aan heel veel ellenlange shopsessies die ik heb gehad, terwijl ik in de eerste winkel al iets leuks had gezien. Maar ja, het kan toch niet goed zijn omdat je het meteen gevonden had? Nee, dan moet je de stad door om uiteindelijk toch weer terug te komen bij dat ene jurkje. Goed voor de stappenteller, maar is het echt relaxed winkelen?

Maar in het artikel komen een paar fijne tips ook naar voren (sowieso een leuk artikel om te lezen, ik kan niet linken naar het volledige artikel maar wel naar deze beschrijving). De fijnste tip is; kies gewoon voor goed genoeg. Dat klinkt simpel, en dat is het eigenlijk ook. Soms is het gewoon oké om te kiezen. Ja, er staan misschien tientallen gerechten op een kaart.. de één nog lekkerder dan de andere, maar kies er gewoon één! Dit is een leuke voor husband en mijzelf; kies gewoon een film. Prik er één van een lijstje of zap naar een bepaald kanaal. Ga niet eerst uren zoeken naar de beste/leukste/origineelste film en kies er gewoon één. Misschien valt de film tegen.. en weet je, dan heb je meer tijd om lekker samen te chillen of snacks te maken eten 🙂

We hoeven het onszelf ook niet moeilijker te maken dan nodig, ook als de wereld om ons heen ons overweldigt met opties en keuzes en wat nog meer. Soms is het gewoon goed. En dat is – juist in deze gekke tijd waar je soms door de vele bomen het bos niet meer kunt zien – ook echt heel erg fijn. Ik weet niet hoe het er de komende periode uit gaat zien. Wie weet dat wel? Maar ik hoop vooral dat we ook steeds op zoek blijven gaan naar momenten van geluk. Alleen of met elkaar. Op gepaste afstand, maar zonder elkaar in de steek te laten. Samen.

Have a Happy Day

4 reacties

 1. Nanny schreef:

  Weer fijn om te leen, Babette! Dank je!🥰🙋‍♀️

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Nanny! x

 2. Marion schreef:

  Mooie tekst Babette. Die laatste zin ga ik van je ‘lenen’.

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*