Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Lijstjes Liefde

19 oktober 2018

Ik hou van lijstjes. Veel. Ik maak graag allerlei verschillende soorten lijstjes; een to do lijst, wensen lijst, een werktakenlijst, een lijst met dingen die ik nog ooit wil doen, een lijst met alle boeken die ik nog wil lezen/films die ik nog wil zien/series om te kijken/recepten om te proberen, een lijst met cadeau ideeën voor de mensen op me heen, een lijst met mooie quotes etc. etc.etc. Ik vind het overzicht van lijstjes prettig, wel alleen zolang het lijstje voor mij werkt en ik niet alleen voor het lijstje. Vooral bij een to do lijst kan dat een uitdaging zijn, dat is het voor mij soms zeker. Ik wil altijd veel dingen doen en kan vrij ambitieus zijn met mijn aantal to do’s. Ik zet nu op mijn to do lijst steeds vaker ook genoeg leuke dingen en ik leg mezelf niet meer op dat het lijstje altijd helemaal af moet. Meer kunnen ipv moeten. (Dat neemt overigens niet weg dat ik ook weleens iets op mijn to do lijst zet, alleen zodat ik het kan afstrepen :))

Ik maak ook (sinds Rise & Shine) iedere avond een lijstje met minstens 3 dingen of momenten van de dag waarvoor ik dankbaar ben. Ik dacht in eerste instantie, waarom zou ik dat moeten benoemen? En 3 dingen leek me ook nogal veel. Maar het levert me een aantal dingen op (ik maak er even een lijstje van 😉 )

 • Zelfs op vervelende, rotte, afschuwelijke dagen heb je nog dingen waar je dankbaar voor bent.
 • Ik ga blij(er) en rustiger slapen
 • Ik denk nog een keer extra aan de dingen waar ik dankbaar voor ben
 • Dat er echt, echt veel dingen zijn om dankbaar voor te zijn.

Het allerleukste om te maken is mijn zogenaamde happy lijst; een lijst met allemaal dingen die ik leuk en fijn vind. Die maak ik graag op een wanneer ik een rotdag of moment heb, het even niet zie zitten of als ik ergens van baal. Het denken aan leuke dingen helpt me om even uit te zoomen van het negatieve wat er op dat moment speelt en weer in te zoomen op andere (positievere) dingen. Het lukt me dan veel beter om kalm te blijven als ik in de file sta of als ik niet kan slapen omdat ik lig te piekeren.

En een happy lijst is een goed (nou ja, beter ;)) alternatief voor het leeg eten van een zak chocolade pepernoten, boos worden op iedereen die in de buurt is (zoals de verkoopster in de HEMA) of ruzie te maken met je kat.

Het is overigens ook wetenschappelijk bewezen dat lijstjes je blij kunnen maken. Of het stond in ieder geval in de Quest (klik hier voor het hele artikel)

Hieronder een paar voorbeelden uit een happy lijst voor mij ;

 • Als husband een foto stuurt van een random kat die hij onderweg tegen gekomen is.
 • Als mijn nichtjes heel hard ‘Tantie!’ roepen als ze me zien en me zo’n mega knuffel geven. Best. Thing. In. The. World. (Zie ook de foto van het kaartje wat ik van mijn oudste nichtje op een gewone dinsdag kreeg.) LIEFDE.
 • Bloemen in allerlei kleuren, vooral ‘in het wild’. Ik hou van alle felle, intense kleuren. Maar soms ga ik ook even naar de bloemenwinkel hier vlakbij, gewoon om even te kijken en genieten. (Ik koop er ook weleens bloemen overigens, dus ik ben niet alleen een bloemen loerder. Die bloemen moet ik vervolgens wel  hoog op een kast zetten omdat ze anders gevaar lopen.. Mav houdt ook van bloemen ;))
 • De verpakkingen van Clipper Thee (en de thee is ook heel erg lekker)
 • En koffie. KOFFIE.
 • De scene waarin Joey tegen Pacey zegt; ‘I think I’m in love with you’. Ik hou van die serie, nog steeds. #teamPacey  (mocht je het willen zien – spoiler: ja dat wil je -, het is aflevering 23, seizoen 3. Ik kan het ook voor je citeren, maar dan is het effect waarschijnlijk iets minder groot 🙂 )
 • Als het regent. Heerlijk. (Ja, echt).
 • Als ik net klaar ben met hardlopen en dan onder een warme douche stap

Ben benieuwd wat er op jullie lijstjes staat!

Have a Happy day 

5 reacties

 1. Bep schut schreef:

  ❤️

 2. Karin schreef:

  Wat een mooi idee, dat happy lijstje, ga ik proberen 😸

 3. Nanny schreef:

  Wel een mooi plan zo’n Happy lijstje.
  Wie weet inspireer je me nog.
  Liefs!

 4. Femke schreef:

  Doe ik veel te weinig… inderdaad zeg…veel te weinig…ga ik doen!
  Mag er op die lijst dan wel dat ik happy wordt van het leegeten van een zak chocoladepepernoten?

  1. Have a Happy day schreef:

   Zeker! Ik ook 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*