Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Omdat het kan

26 april 2019

Het was vorig weekend Pasen en dan zoek je eieren. Dat is in ieder geval de traditie in mijn familie zolang ik me kan herinneren. Ik doe dat overigens niet echt fanatiek, ik eet ze liever op. Mijn nichtjes hadden dit jaar het geluk dat er niet alleen in huis eieren verstopt waren maar ook nog eens in de tuin. Dat maakte het extra spannend. Het weer was immers heerlijk en dat zorgde ervoor dat we zelfs in de namiddag konden barbecueën. Dit jaar was Pasen weer gezellig en dat bleef het ook want het aantal eieren voor het zoeken hetzelfde was als na het zoeken. Dat is weleens anders geweest; het jaar dat mijn vader de eieren verstopte is overigens berucht (of legendarisch, het is maar hoe je het bekijkt). Het duurde toen HEEL lang voor we alle eieren terug hebben gevonden.

Anyway, ik zocht naast de paaseieren ook naar een leuk onderwerp voor mijn nieuwe blog. Ik had allerlei ideeën, zou ik schrijven over mijn prinsessen syndroom omdat het toch bijna Koningsdag was? Of over mijn moeite met maat houden? Niet met die heerlijke paaseitjes, maar bijvoorbeeld ook met het aantal uren dat ik werk? Of zou ik schrijven over het plannen van mijn agenda; er zijn teveel leuke dingen, te weinig tijd? Of zou ik een uitgebreide update geven over de gehele situatie met de bovenburen?
Er gebeurde afgelopen week in ieder geval weer genoeg 🙂

Zo tijdens het brainstormen met mezelf (mocht je denken, ehm.. wat? met jezelf brainstormen? Ik kan je het van harte aanraden. Ik heb voor dit soort momenten ook altijd een klein boekje bij me zodat ik tussendoor aantekeningen & ingevingen kan noteren voor mijn blogs.) bedacht ik me eigenlijk vooral dat ik wel weer eens zin had om een happy list te maken. Even terug naar de start van Have a Happy day aka happy worden, zijn en blijven. Want hé, ik blog al meer dan een half jaar. Jeetje, dat zijn veel blogs. En ik word er nog iedere keer blij van, het is zo tof om dingen te kunnen delen.

Bij deze; dus mijn Happy list van deze week; en niet omdat het nodig is of omdat ik wil vertellen ‘kijk mij eens happy zijn’, maar gewoon omdat het kan. En omdat het fijn is om in te zoomen op de dingen die fijn zijn en die je positieve vibes geven.
(Ik realiseer me dat dit een beetje lijkt op die slogan niet omdat het moet, maar omdat het kan. Geen reclame of sponsoring haha) En overigens, het is gewoon fijn om blije dingen te delen; daar wordt je ook blijer van. Husband maakte ook de opmerking; het is leuk om vrolijke mensen om je heen te hebben; dan is het makkelijker om zelf ook vrolijk te zijn. Nou, dat is echt zo. Het werkt aanstekelijk. Denk maar wat er gebeurd als er iemand heel hard lacht in het theater of in de volle trein. Over (glim)lachen gesproken; het maakt zelfs niet uit of je het wel of niet echt meent; een glimlach zorgt ziezo voor een chemische reactie in je hersenen. Resultaat: je voelt je gelukkiger en je stress level daalt.

 • Afgelopen paasweekend hebben husband en ik mijn hoek in de studeerkamer opgeruimd opnieuw ingericht. Het is nu weer helemaal van ‘mij’; mijn eigen fijne plek om te schrijven/sieraden te maken/te lezen. Wat een luxe.
 • Husband en ik renden woensdag de Beekloop. Het was zo leuk en tof. En een beetje spannend, maar wel in a good way. Ik bedacht me.. wie had dit een aantal jaren geleden kunnen denken dat ik dit zou doen? Of beter; dat ik dit zou durven.. En het was gewoon al de tweede keer dit jaar haha. Misschien heb je de instagram stories wel gezien. Het ging echt niet om tempo of willen winnen maar het voelde zoveel beter dan in januari. Ik heb ervan genoten. Zelfs het naar huis fietsen in de stromende regen met mijn Lief naast me.
 • Ik lees het boek ‘Steeds Leuker’ van Jelle Hermus en dat is fijn. Love it. Niet omdat het iets heel anders is dan bijvoorbeeld Mel Robbins; maar ook hij maakt het heel praktisch en behapbaar. Mijn grote issue met veel zelf hulp of mensen is dat schreeuwerige. En dude, ik heb er al veel uitgehaald… Komt terug in mijn blog van boek van april 🙂
 • Op Koningsdag speurde ik met mijn ouders en husband heerlijk over de vrijmarkt in Woensel tussen de regenbuien door.  Daarna volgde een heerlijke lunch met als toetje zelfgemaakte appel-blauwe bessentaart. Vervolgens hebben we de rest van de dag doorgebracht met beetje opruimen,veel lezen en schrijven, series kijken en koffie drinken. Heerlijke dag.
 • Ik ging naar de kapper en zei vooral JA op alle extra opties. (Ehm.. ik zei niet doe maar een kapseltje. Roxy kent me wel ;)) highlights, lekker maskertje, in model föhnen en krullen. Ja. ja. JA. En door de toner heeft mijn haar nu een paar dagen roze plukken. Pink hair, oh yeah.

Het leuke aan zo’n lijst is dat je altijd veel meer dingen hebt om er op te zetten dan je denkt. Als ik de week nog eens naloop denk ik vaak.. oh ja, die leuke dingen gebeurden er ook nog! Ik ben ze niet vergeten, maar soms neem ik ze te veel voor lief. Vaak blijven de rotte of moeilijke dingen eerder hangen en beïnvloeden zoveel van je week. Dat zijn soms uiteindelijke zulke kleine dingen, dat je een paar weken (of zelfs dagen) later denkt; seriously.. waar heb ik me zo druk om gemaakt? Is dit echt, echt belangrijk? Zegt dit iets over mij of over de ander? Dus.. liever een happy lijstje, met toffe dingen. Je hoeft het echt niet met iedereen te delen, doe het voor jezelf. Het doel is niet om te ontkennen dat er ook vervelende dingen zijn, maar juist om je er weer even bewust van te maken dat er ook heel veel mooie en leuke dingen zijn. Ik vond dat deze week in ieder geval heel fijn om te kunnen doen. Op naar nog heel veel meer happy lijstjes.

Have a Happy day

 

 

8 reacties

 1. Bep schut schreef:

  Mooi geschreven. Xxx

  1. Have a Happy day schreef:

   XX

 2. John Schut schreef:

  😊👍❤️

  1. Have a Happy day schreef:

   XX

 3. Lea schreef:

  PINK HAIR OH YES!

  1. Have a Happy day schreef:

   YES <3

 4. Nanny schreef:

  Mooi, leuk om te lezen. Liefs! Voor jullie alletwee!

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Nanny, liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*