Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Onder de aandacht

09 augustus 2020

Mav doet het lekker rustig aan 

Het is warm. Ik kan hierover klagen (vraag maar aan husband ;)), maar dat ga ik niet doen. Ja, ik hou veel meer van de herfst en de winter, maar van hierover klagen voel ik me eigenlijk alleen maar extra vervelend. En van klagen krijg je het nog warmer, dus je een beetje kalm houden helpt. Je houdt er letterlijk je hoofd iets koeler mee. Naast het eten van extra veel waterijsjes natuurlijk 😉

Onze katten kunnen zich uitstekend aanpassen aan de warmte. Ik maak me daar weleens zorgen over, omdat de temperatuur hier in huis flink op kan lopen. Maar nee hoor. De dames drinken wat extra water en bewaren het schooien voor de koelere avond en de nachtelijke uren. Zij voelen zich niet schuldig. Waarom zouden ze eigenlijk? Zij doen gewoon wat op dat moment het beste voelt. Ze passen zich aan aan de omstandigheden en zorgen voor zichzelf.

De warmte zorgt er ook voor dat je je tempo een beetje moet aanpassen. Want als je gewoon keihard (en zingend) door Eindhoven fietst zie je er soms bij aankomst uit alsof je net uit de sauna komt. En hoewel dat heel lekker het ijs brak bij mijn eerste kennismaking, was het niet echt comfortabel, haha.

Want ja, wat heb je eigenlijk aan al dat gerace als je vervolgens een half uur zit bij te komen en te bedenken waarom je geen extra set kleding hebt meegenomen? Je hebt het niet alleen bloedheet, maar je voelt je ook een beetje ongemakkelijk en vooral onrustig. Dan had je net zo goed een kwartier langer over je fietstocht kunnen doen en om je heen kunnen kijken. In dit geval had het me waarschijnlijk veel meer rust opgeleverd en me een beter gevoel gegeven.

Ik vind het gewoon een uitdaging om je tempo steeds aan te passen als de omstandigheden daar om vragen. Ik voel het wel, maar ik geef er niet altijd aan toe. Ik zweet me bv rot als het warm wordt, dat is een vrij praktisch gevolg… maar reageer ik ook zo makkelijk als het gewoon tolt in mijn hoofd? Ik leer en kan echt wel aan de rem te trekken als het hard nodig is. Dan weet ik; stop, genoeg. Maar juist nu ik me goed voel en ik eigenlijk wel een stootje kan hebben, is het gewoon zo verleidelijk gewoon op full force door te stomen en aan de slag te blijven. Juist als de meeste dingen fijne dingen zijn om te doen.

Soms denk ik ook wel dat we daar allemaal al best aan gewend zijn. Het leven is snel en we kunnen zoveel dingen doen, zien en horen. Alles is dichtbij; zowel live als online. Ik doe zelf graag veel verschillende dingen en daardoor is er altijd wel een klein of groot project waarvoor je iets kunt doen. Zo ben ik ben bezig met een nieuwe collectie voor de webshop en heb ik allemaal plannen voor verdere stappen (zooo tof, maar dat terzijde). Ik blog, ik zing, ik sport, etc. En dit is dan los van alle ‘gewone’ dingen die moeten gebeuren, zoals de was of de boodschappen (Soms denk ik echt; husband en ik zijn nog maar met zijn tweeën. Ik vraag me vaak af; hoe het zou zijn als je een gezin hebt om draaiende te houden? Ja oké, wij zijn eigenlijk met zijn vijven ;))

Maar soms is het gewoon ook goed en fijn om even rust te nemen. Juist om te voorkomen dat het straks noodzakelijk is, omdat je geen buffer meer hebt. Ik las ergens dat rust nemen het belangrijkste is wat je moet doen als je het druk hebt. Dat voelt eigenlijk heel gek en tegenstrijdig, maar het voelt wel goed. Stap even uit je gedachten, zet je telefoon even uit, ga lekker wandelen en de ‘drukte’ voelt toch even iets minder druk. Mijn valkuil hierbij is overigens dat ik hysterisch door Instagram ga scrollen.. wat soms heel fijn is, maar het maakt me zelden echt ontspannen.

Ik heb gewoon geen zin (meer) om alleen maar door te gaan. Het voelt niet meer fijn, juist nu ik me over het algemeen lekkerder in mijn vel voel. Het lukt me echt nog niet altijd, maar ik neem me steeds vaker voor; Als ik zin heb om iets te doen, dan doe ik het, maar ik werk niet meer door tot 23:00 omdat ik per sé die blog nog wilde schrijven. Doe ik het voor mezelf? Voelt het lekker om te schrijven? Soms is dat zo, dan kan ik de hele avond bezig zijn en me vol energie voelen. Maar ik wil niet meer ‘doen om het doen’. Nee, dan zit er maar iets meer tijd tussen twee blogs. Overigens geloof ik ook echt dat je dat door de regels heen leest. Een blog geeft veel meer positieve vibes als deze ook in een goede mood is geschreven. Ik wil bloggen met aandacht. Ik wil sieraden maken met aandacht.  Ik wil leven met aandacht.

Be warm but stay cool.

Have a Happy Day

4 reacties

 1. Bep Schut schreef:

  Wat een mooie blog ❤️❤️❤️

  1. Have a Happy day schreef:

   XXXX

 2. Nanny schreef:

  Weer goed en mooi om te lezen, Babette! 🙋‍♀️🙋‍♂️👍💜

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*