Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Op Date

13 mei 2021

Niet onze eerste date, wel ons eerste uitje tijdens Concert at Sea 2010 

Volgens mij kijken de meeste mensen relatief (veel) meer naar beeldschermen dan voor de lockdown.
Ik zou kunnen (willen) zeggen dat dat bij mij het geval is, maar eerlijk gezegd ben ik altijd al een enthousiaste tv kijker geweest. De laatste jaren is dat wel veel meer verschoven naar het kijken van series, maar toch.. Ik hou van televisie. Misschien weten sommige van jullie het niet, maar ik heb Televisie, Cultuur en Media wetenschappen gestudeerd. Het klinkt als een pret studie, maar was (helaas) gericht op wetenschappelijk onderzoek doen en heel veel theorie leren en lezen. Hoewel ik weinig studies ken waarbij je verplicht 2 films moest kijken per week en vakken had met onderwerpen als Reality Televisie, haha. Ik schreef trouwens een scriptie over Friends. Dat was (veel) minder leuk dan het lijkt, daar kom ik vast nog wel eens op terug.

Maar goed, televisie kijken dus. Husband kijkt soms mee, maar zeker niet altijd. We hebben wel een aantal programma’s die we graag samen kijken, zoals First Dates. Oh my god, wat is dat een heerlijk programma. Vroeger,  voor de lockdown en toen we nog beetje kieskeuriger konden zijn qua keuzes, was ik meer fan van de Britse variant. Maar tegenwoordig kijken we ook de Nederlandse versie met hottie barman Victor. Ik kan me op momenten echt ongemakkelijk voelen; een eerste date is al wat, maar dat ook nog op televisie, pfoe.

De eerste date tussen mij en husband verliep heel goed. We hebben koffie gedronken, samen gegeten en een film gekeken. Dat was heel erg gezellig en vrij snel daarna was het echt ‘aan’. Om precies te zijn op 11 mei 2010, dus we hadden deze week ons 11-jarig jubileum. Wat we overigens gevierd hebben met een zeer romantisch diner. Van de Mac. Ja mensen, blijkbaar is 11 jaar ‘Fastfood’ ; op naar sushi, zilver en goud, haha.

We hadden genoeg te bespreken, maar ik had natuurlijk wel een paar belangrijke vragen. Ik bedoel; als hij niet open had gestaan voor mijn kattenliefde, was het een hele korte date geworden. Dat vind ik bij First Dates soms zo stom; pas was er bv een match tussen een kattenliefhebber en iemand met een katten-allergie.. ehm, dat is toch best wel een dealbreaker. Of iemand die heel graag en veel op vakantie gaat, met iemand die het liefst thuis is. Ik zou zo’n vragenlijst die mensen vooraf moeten invullen weleens willen zien. Ik weet het niet, misschien is het ook wel beetje te ambitieus om te denken dat alles daarin ingevuld is.

Het leukste moment van het programma is natuurlijk het antwoord geven op DE vraag; willen jullie elkaar nog een keertje zien? Dat is met vlagen hysterisch ongemakkelijk, maar ik vind het altijd extra leuk als ze allebei ja zeggen. Soms zijn er ook afleveringen waarbij niemand verder wil daten, dat is toch minder gezellig. Ik kijk juist naar dit programma voor de feelgood-vibe. Beetje gek eigenlijk om andere mensen daarvoor verantwoordelijk te maken besef ik ineens, want het gaat natuurlijk wel om echte mensen en hun leven. Je ziet alleen maar de eerste date en wat losse gesprekken natuurlijk.

Er lijken de komende tijd allemaal meer versoepelingen te komen, dus wellicht heb ik binnenkort veel minder tijd om televisie te kijken 😉  Ik kijk er ook wel echt naar uit, ik heb wat plannen die nu een beetje stil (lijken te) liggen. Dat geldt denk ik voor heel veel mensen met mij. Gelukkig vorderen sommige projecten wel, zoals mijn project ‘deken haken‘ Wie weet ben ik zelfs eerder klaar dan 2029 😉

Heel veel Happiness voor jullie allen,

Have a Happy Day

3 reacties

 1. Nanny schreef:

  Dit was weer heel gezellig om te lezen, Babette.
  Liefs van ons voor jullie, Bas en Nanny

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel Nanny! heel veel liefs voor jullie xx

 2. Bep Schut schreef:

  ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*