Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Op de uitkijk

04 mei 2019

Voorpret hebben is leuk. Heel leuk. Ik kan mezelf intens verheugen op iets wat nog gaat komen; soms zo erg dat je het gevoel hebt dat je bijna niet kan wachten. Zoals nu bijvoorbeeld met het laatste seizoen van Game of Thrones. O.M.G. Ik kijk iedere week heel erg uit naar de nieuwste aflevering. (Nog maar 3 te gaan; Ik ben zo ontzettend Team Arya. Maar dat geheel terzijde). Ik kan me overigens met hetzelfde enthousiasme verheugen op leuke feestje, een afspraak met vrienden die ik veel te lang niet gezien heb of een dagje uit.

Als we bijvoorbeeld een weekendje weggaan vind ik het ook heel leuk om van tevoren allerlei dingen uit te zoeken over de plaats van bestemming. Wat zit er allemaal in de omgeving van het hotel, welke restaurants* (kattencafe’s) zijn er, zit er een leuk museum, etc. Love it. Sommige mensen laten zich liever verrassen, mijn voorpret begint altijd al bij Google 🙂 Wij hebben trouwens ook de regel als we op vakantie gaan of een weekendje weg dat we altijd meteen (liefst nog tijdens het uitje zelf) een volgend uitstapje of reis plannen.

Het is niet dat ik nu zeg dat voorpret ter vervanging is van je dagelijks leven en in het moment zijn. Als je je alleen maar aan het verheugen bent is dat ook zonde van je. Maar, het is wel fijn om op een iets mindere (of hysterisch drukke) dag aan dit soort dingen te kunnen denken. Zoals je vroeger net iets beter die vervelende rekenles of gymles kon hebben als je daarna iets leuks ging doen. Ik heb het vaak bij de tandarts (het voelt soms alsof je leven en tijd even stil staat tot de afspraak voorbij is), dan denk ik aan leuke dingen die ik naderhand ga doen.

Ik doe tegenwoordig wel echt iets bewust anders dan vroeger. Ik liet me vroeger weleens teveel meeslepen in het idee van voorpret. Meestal ging dat om dingen als nieuwe kleren of zo, ik kocht dan een nieuwe trui en had vaak zin om deze aan te doen. Je herkent het misschien wel; je doet de kast openen en ziet iedere keer die trui liggen.. ik word daar dan iedere keer super blij van en heb heel veel zin om hem aan te doen. Maar dat deed ik dan toch niet.

Ik wilde die ene, nieuwe trui dan bewaren voor een speciale gelegenheid. Of gewoon niet te vaak aandoen, zomaar omdat het kon. Ik vond het zonde om die trui aan te doen op een ‘gewone’ zaterdag wanneer ik vooral thuis was en misschien alleen boodschappen ging doen. Dat doe ik nu dus wel. Ja, ik doe ook die boodschappen, maar heb ook lekker die trui aan. Ik doe aan waar ik zin in heb (niet altijd, want ik weet niet hoe het zou zijn om te gaan werken in mijn hardloop kleding haha) en daar wordt ik vaak blij van. Genieten van de leuke dingen die je hebt. Voelt het goed; doe het aan. En ik bewaar dingen niet altijd meer voor speciale gelegenheden. Lekkere thee (die je misschien alleen zou kopen als er iemand kwam), het mooie servies etc. Ik gebruik het allemaal en love it. Behalve dan bijvoorbeeld mijn trouwjurk, die had ik wel bewaard 😉 (en vervolgens nog een paar keer daarna aangehad, dat is zo leuk).

Overigens, jezelf verheugen zit ook vaak in kleine dingen. De verse gember thee die ik ‘s avonds drink of het maken van een armband voor die ene vriendin. Een warme douche na het hardlopen. Het kan van alles zijn. En ik verheug me uiteraard ontzettend* (*husband zei, jij hebt dit met GoT; ik heb dus dit gevoel bij Ajax haha) op de laatste afleveringen van Game of Thrones. OMG. Ik word er nu al blij van. Nou ja, misschien is blij niet helemaal de meest passende emotie als het gaat om deze serie, haha. Laten we het maar op enthousiasme houden.
Nog maar 1 nachtje slapen….

Een hele fijne zondag en alvast een hele fijne week! Hoop dat iedereen iets fijns heeft om zich op te kunnen verheugen

Have a Happy day

PS Mijn ‘boek van april’ blog komt deze maand wat later. Niet zodat je je er langer op kan verheugen 😉 maar omdat ik wat meer tijd nodig heb om het (super leuke en inspirerende) boek (Steeds Leuker van Jelle Hermus) uit te lezen.

 

6 reacties

 1. Maddy schreef:

  Jaaa, ook dit is weer heerlijk herkenbaar! Het kan zo fijn zijn om je te kunnen verheugen op iets leuks (GoT- OMG!), zeker als er inderdaad eerst nog iets vervelends is waar je doorheen moet (zoals die tandartsafspraak, brr).

  Tof ook dat je Steeds Leuker aan het lezen bent! Ik ben SoChicken ongeveer tien jaar geleden gaan volgen, toen ik het moeilijk had, en ik ben er nog steeds zo blij mee. Fantastische adviezen altijd, op een luchtige en toch inspirerende manier geschreven, en dat boek is mijn ‘blijbel’, zoals Jelle het zelf noemt, haha. Ik weet niet of je ook ooit een van zijn online cursussen hebt gedaan – dat zijn ook echt aanraders!

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Maddy! Ik zit er wel heel erg aan de te denken om zo’n online cursus te doen!

 2. Anita schreef:

  Ik laat me vaak liever verrassen. Anders bouwt het bij mij nogal op qua spanning en valt het vaak nogal tegen op het moment supreme. Met reisjes doe ik het wel wat meer, een beetje plannen anders mis je dat leuke kattencafe (ik ga niet eens doen alsof ik het over een restaurantje heb) en dat kan echt niet. Helaas doet vriendlief echt helemaal niks aan plannen. Lijkt me heerlijk dat alles al door iemand uitgezocht en gepland is en ik me alleen maar hoef te verheugen ☺️.
  (overigens heeft hij wel gepland dat hij vanavond om 18.00 uur Ajax kijkt, haha)

  1. Have a Happy day schreef:

   🙂

 3. Nanny schreef:

  Wij vinden het ook wel heel leuk om voor we ergens heengaan uit te zoeken wat er is. Dank je wel voor weer een goed verhaal. Liefs!

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel Nanny! Liefs voor jullie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*