Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Oplader

19 januari 2019

Ik ben de oplader van mijn telefoon heel vaak kwijt. Ik moet dat ding altijd goed verstoppen (dankzij Velvet de jatter en Lola de sloper) maar vergeet dan vervolgens zelf weer waar ik hem neergelegd heb. Gelukkig heeft husband dezelfde telefoon (en de gewoonte om dingen wel op dezelfde plek op te bergen) dus is het probleem (voor zover het een probleem is) te overzien.

Anyway, deze afgelopen week was niet mijn meest happy week. Mijn agenda was overvol, er gebeurden veel onverwachte dingen waardoor ik steeds moest schuiven met afspraken, ik moest een aantal (leuke) dingen afzeggen, ik vergat zelfs een aantal belangrijke dingen, ik voelde me niet helemaal fit (hellooo verkoudheid) en had door al deze dingen vooral het gevoel dat ik constant achter liep. En in plaats van dat ik ook even bewust tijd besteedde aan  iets leuks tussendoor of gewoon beetje uitrusten (omdat ik weet dat me zou helpen) draafde ik gewoon door. Nou ja, niet letterlijk want ik skipte zelfs een keer mijn rondje hardlopen. Dat is echt geen goed teken. En was er vervolgens aan het einde van de werkweek even echt klaar mee en mijn eigen batterij was bijna leeg. Ik voelde me een beetje zoals Pop op de foto hierboven (zij was destijds overigens vooral klaar met mij, haha. Ik stoorde haar tijdens haar slaap. Ik mis haar nog steeds ).

Ik heb het afgelopen jaar heel veel dingen geleerd, maar als het zo druk is (of als je je zo druk voelt) schiet het er toch te vaak bij in. Ik schreef al eerder een blog over, maar toch… Anyway, om me weer een beetje op te laden koos ik ervoor om nog wat meer ruimte te maken in mijn agenda. Ik voel me (nog steeds) altijd eerst even schuldig, maar ik dacht, wat heb ik eraan om allemaal dingen te doen als ik me rot voel? En moe ben en me niet lekker voel? En voor wie ga ik dan? Dit weekend blijf ik vooral gewoon lekker thuis.

Maar… hoe werkt het dan het opladen? En niet alleen in een drukke week of na een voorstelling maar altijd? Ik volgde in november een workshop rondom het versterken van mentale weerbaarheid en toen ging het vooral over het omgaan met stress. De trainster vroeg ons allemaal om te vertellen op welke manieren we ontspanden. Er werden dingen genoemd zoals iedere 2 maanden een dag naar de sauna, ieder jaar lekker op vakantie naar een mooie, warme plek of in de zomer een dagje uitwaaien aan zee.
Toen zei ze; Heb je ook maar een keer per maand of jaar echt stress?

Ik vond dat toen echt een confronterende opmerking want ik dacht echt.. hoe vaak neem je bewust de tijd om even echt bij te komen van een stress moment? Draaf ik te vaak niet gewoon door? En hoewel ik heel graag iedere week minstens een dag in de sauna zou zitten is dat niet echt haalbaar. Voor mij in ieder geval niet. Maar dat hoeft ook niet altijd, er zijn ook genoeg kleine dingen die je tussendoor wel even kan doen, soms kan 5 minuten wandelen of lezen bijvoorbeeld al een heel verschil maken. Ik maakt een lijstje met dingen die mij opladen en energie geven. Als reminder voor mezelf en ter inspiratie;

 Wandelen
Ik hou van wandelen en echt niet alleen omdat ik een stappenteller heb. Ik vind de Genneper Parken een van de fijnste plekken om te wandelen in Eindhoven. Het is daar heel mooi, rustig en er zit een tof bio winkeltje waar je allemaal lekkere verse dingen kunt kopen. Dat er een paar leuke katten rondlopen is de ultieme bonus.

 Puzzelen
Ik hou ervan. Ik wordt soms te ongeduldig met moeilijke sudoku’s, want als ik heel lang moet nadenken dan vind ik het niet meer zo ontspannen, haha. Maar puzzelen is leuk. Naast sudoku’s maak ik ook weleens binaire puzzels of een mega legpuzzel.

 Creatief bezig zijn
Dingen zoals armbanden maken (binnenkort plaats ik een aantal armbanden op Facebook,maar dat terzijde 🙂 ), haken, tekenen of heerlijk schrijven aan mijn verhalen of blogs.

 Een warm bad
Dit is echt zoooo fijn.
Ik heb helaas zelf geen bad maar mijn ouders gelukkig wel! Lekker in een warm bad, fijne badolie en iets te lezen. Love it.

 Sporten
Een jaar of 10 geleden had ik hier echt HEEL hard moeten lachen om deze tip; sporten ik? en dan ook nog vrijwillig? Ja, ik sport tegenwoordig echt vrijwillig. Ik wil niet zeggen dat ik het altijd alleen voor mijn lol doe, maar het werkt wel echt om mezelf beter te voelen. Ik voel me niet alleen fitter, maar na het hardgelopen is mijn hoofd een stuk leger en rustiger.

 Lezen
Een goed boek, een inspirerend boek of soms juist een boek wat ik al 20 keer heb gelezen. Ik heb het afgelopen jaar vooral veel toffe boeken rondom happy zijn, worden en blijven gelezen. Ik heb dan nu ook het voornemen, nou ja ik ga het gewoon doen, om ieder maand een boek te lezen en hierover iets te vertellen in een post. Ter inspiratie en als motivatie voor mezelf. Het helpt om er een vast ritme of een gewoonte van te maken.

Mel Robbins zegt dat ook van haar video’s;

You have to make it work for you. Cause if it works for you, you will do it.’

Je moet er een gewoonte van maken die bij jou past en dan werkt het voor jou. Letterlijk.
Fijne zaterdag nog allemaal, ik ga lekker een stukje wandelen 🙂

Have a Happy Day 

PS
Mocht je nog meer inspiratie willen, dit artikel gaat over dingen die je kan doen (en volhouden!) om beter voor jezelf te zorgen.

5 reacties

 1. Lea schreef:

  Jaaa! <3 mijn favoriet zijn in bad gaan, en dutjes doen! <3

 2. Nanny schreef:

  Weer een verhaal waarin je veel van jezelf bloot geeft, Babette.
  Wat fijn dat je het met ons deelt. Heb er weer van genoten. Knuffel!

 3. Bep Schut schreef:

  ❤️

 4. Femke schreef:

  Je blijft inspireren Babs. Ik merk dat ik zelf helaas in de valkuil stap van de tv & telefoon; heb ik even tijd voor mezelf: lees -geen borstvoeding, peuter die 876 x ‘mama,mama, maahaam’ roept, geen was meer die gevouwen hieft te worden of ontplofte huiskamer/keuken die hoeft te worden opgeruimd dan pak ik de telefoon of plof ik voor de buis. Terwijl ik schrok toen ik laatst jouw mooie lijstje voor oud&nieuw las (ik kan de link niet terugvinden, heb je dienog een keer voor mij?) met vragen die je jezelf kunt stellen; ik sta nooit stil bij dat soort dingen! ik realiseerde me dat ik nooit eens rust neem voor zelfreflectie, happy thoughts of creatieve ontspanning zoals jouw bovenstaande voorbeelden!
  Nu me ingescheven voor de Mindful Moedermasterclass via lievemoeder.nl….Maar ja, da’s wel weer via een scherm 😖…
  I’ll let you know hoe het bevalt xxx

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Fem!!! Super die masterclass!! Ben heel benieuwd!
   Dit is de link;
   https://www.happinez.nl/groei/stel-jezelf-eens-deze-vragen/
   Zoiezo vind ik de website/Facebook pagina van Happinez heel fijn om te volgen. Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*