Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Sorry sorry sorry

01 maart 2020

  Foto via Pixabay

Ik zou soms weleens het bandje van mijn leven terug willen luisteren. Dat je alles terug kan luisteren wat je hebt gezegd. Nou ja, in mijn geval is dat waarschijnlijk echt onbegonnen werk, haha. Maar goed, ik denk dat ‘sorry’ één van mijn meest gebruikte woorden is. Naast ‘kat’ natuurlijk.

Het lijkt bijna een vorm van automatisme. Ik hoor het mezelf zo vaak zeggen, gisteren nog in de supermarkt. Ik stond bij de sla (nu al een goed verhaal) en was even aan het bedenken wat ik precies wilde kopen. Er stond een vrouw naast me en precies op hetzelfde moment reikten we naar de deur van de koeling. Na een sorry (van beide kanten) trok ik mijn hand gauw terug en wachtte ik tot de vrouw klaar was. Later nog een sorry in de lift toen er iemand instapte die naar beneden wilde maar eerst met mij mee naar boven moest gaan. En even later een sorry tegen husband omdat ik geen zin had om een bepaalde film te kijken.

Zucht.

Sorry (of het spijt me) hoef je eigenlijk alleen te zeggen als je ergens spijt van hebt, of als je iets hebt gedaan wat niet oké is (of voelt). Dus je verontschuldigen doe je niet zomaar zou je denken. Maar dat doen we, ik in ieder geval, veel vaker terwijl het helemaal niet nodig is. Kijk, natuurlijk zeg je af en toe sorry, maar soms lijkt het alsof je sorry zegt omdat je er überhaupt bent. We zeggen zo vaak sorry, ook als het om dingen gaat waar we helemaal geen echte invloed op hebben. Waarom mag iemand anders wel ruimte innemen en jij niet? Waarom ben jij automatisch minder belangrijk dan een ander persoon? Het is niet nodig om onszelf kleiner te maken.

Het klinkt misschien wat zwaar, maar ik denk dat als je dit soort kleine dingen automatisch doet het ook iets zegt over hoe je jezelf ziet. Je hoeft geen sorry te zeggen als je bijvoorbeeld geen zin hebt om iets te doen (misschien denkt je baas hier anders over ;)). Of als iemand langs je wilt lopen en jij in toevallig in de weg staat. Je mag er gewoon zijn. Je hoeft je niet aan te passen aan andere mensen als je dat zelf niet wilt. Je mag gewoon je eigen pad volgen.

Ik heb me in ieder geval voorgenomen om veel bewuster sorry te zeggen. Om beter na te denken waarom ik sorry zeg en of het terecht is. Om even de tijd te nemen en niet meteen allerlei excuses te uiten als er iets niet goed gaat.

En weet je, soms is een ‘dank je wel’ nog beter dan een ‘sorry’. Dus bijvoorbeeld ‘dank je wel dat je op me gewacht hebt’ in plaats van ‘sorry dat ik te laat ben’. ‘Dank je dat je zo rustig bleef toen ik boos was’ in plaats van ‘sorry dat ik tegen je schreeuwde’. Ik vind het wel een mooie gedachte. Dat voelt veel positiever, denk ik.

Ik kreeg afgelopen week de vraag waar mijn inspiratie vandaan komt. Niet zozeer voor mijn blogs, maar vooral voor de interesse in mindset. Het actief zoeken naar manieren om meer happy te willen zijn en jezelf te ontwikkelen. Ik wilde in eerste instantie allemaal namen noemen (of mijn katten), maar ik besefte me toen dat mijn nichtjes misschien wel mijn grootste inspiratie zijn. Ik wil graag een goed voorbeeld voor ze zijn. Maar zij inspireren mij minstens net zoveel, eigenlijk nog wel veel meer.

Zoals afgelopen week tijdens het vieren van carnaval (voor de duidelijkheid; zij vierden carnaval, ik zat vooral thuis en in de bioscoop). Mijn jongste nichtje had zich heel mooi verkleed en ik gaf haar een compliment dat ze zo’n mooie prinses was.
Ze keek me aan en zei; ‘Ik ben geen prinses, ik ben een koningin’.
En zo is het.

Have a Happy Day

6 reacties

 1. Nanny schreef:

  Heb hier weer van genoten en geleerd Babette, dank je! Liefs

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Nanny, Liefs!

 2. Bep Schut schreef:

  ❤️

  1. Have a Happy day schreef:

   xxx

 3. Ingrid schreef:

  Haha geweldig Queen B!
  Mooie post weer! 🙌

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*