Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Spiegeltje, Spiegeltje

29 december 2018

Lief spiegelbeeld,

Ja, je hoort het goed. Ik spreek je aan met lief en dat is echt weleens anders geweest, dat weten we allebei. Ik vind het fijn om te merken dat dat we het afgelopen jaar een veel betere relatie met elkaar hebben dan vroeger. Het is echt niet zo dat ik nu altijd meteen blij ben om je te zien, maar het voelt wel echt anders, beter. Ik voel me beter, ben vaker happy en daar profiteren we allebei van.

Ik dacht, het is een mooi moment om je te schrijven. In deze periode net na de kerst, na twee heerlijke kerstdiners en fijne dagen volop genieten van lekker eten. Ik kleedde me vanochtend aan en ik twijfelde even aan jou. Het zou eigenlijk beter zijn om nu even niet zoveel te eten.. want wilde ik niet fit zijn? Had ik daar niet mijn best voor gedaan? Had ik dat wel moeten doen, ik was toch net zo goed bezig? Zit deze broek wel goed?

En toen, midden in mijn ietwat hysterische discussie met mezelf (de echte hysterische gedachtes zal ik je besparen), moest ik, en jij dus ook, een beetje lachen. Ik kijk het hele jaar uit naar deze feestdagen en dan zou ik niet mogen genieten? En dan zou ik in plaats van een fijn gevoel met mooie en fijne herinneringen nu een schuldgevoel hebben? Had ik daar niet net een blog over geschreven waarin ik zei dat ik daarmee zou stoppen?

Dus,spiegelbeeld, dit gaan we dus nu niet doen, ik ga niet mee in die negatieve flow. En jij dus ook niet. Ik trap er heel bewust niet meer in. En trouwens ook niet in al die reclames die in januari weer gaan komen met allerlei tips en producten om fit te worden. Na al die heerlijke, gezellige en overdadige reclames vol lekker eten die nu voorbij komen. Eerst alle kerstdiners en nu weer de oliebollen en andere heerlijke dingen. Ik krijg overigens van die dieet reclames altijd alleen maar meer honger :). Ieder jaar heb ik de neiging om mee te doen in januari, niet eens omdat ik het echt graag wil maar vooral omdat ik het gevoel heb dat het moet. Want hoe zou je tevreden kunnen zijn met hoe je december uit bent gekomen? Tevreden zijn met je zelf? Maar ja, van wie moet het eigenlijk dan wel?  Tja.

Dit jaar doe ik dat dan ook niet. Ik zit prima in mijn vel, ben al goed bezig met hardlopen (6 januari voor het eerst in mijn leven een hardloopwedstrijd, 4 kilometer om mee te beginnen, oh dear…) (En ja, daar kom ik ZEKER op terug in een blog) en voel me over het algemeen gewoon oké. Ben ik altijd happy met jou, mijn spiegelbeeld? Nee, niet altijd. En dat hoeft ook echt niet. Maar ik ben ook niet meer per definitie unhappy of heel ontevreden over jou. En hoe tof is dat? Dat maakt me blij. Bijvoorbeeld die avond in die jurk bij de AMA’s, toen waren we het wel eens. Ik voelde me goed die avond en dat zag ik ook terug aan jou. En gelukkig zijn die happy momenten er niet alleen als ik voluit in gala ben (hoewel die jurk zo mooi is dat ik die best iedere dag aan zou willen), dat zou wat zijn, het kan ook op een ‘gewone’ dag. Maar nooit als ik je zie in de spiegels in onze lift, want we weten allebei dat niemand daar van opknapt.

En weet je, ik wil je eigenlijk ook nog mijn excuses aanbieden. Voor al die keren dat ik vervelende en nare dingen tegen je hebt gezegd. Die dingen ga ik niet meer herhalen. Ik schaam me er eerlijk gezegd best voor. Als ik zulke dingen tegen en over mezelf zeg, wat zegt dat dan over mij? Zo wil ik niet meer denken. Ik zou het nooit hardop uitspreken tegen iemand anders, maar wel tegen mezelf zeggen? En het ook nog geloven? Nee, spiegelbeeld, echt niet. Het is een valkuil, maar het is dan de uitdaging om weer om te schakelen naar betere gedachtes. Bijvoorbeeld door te lachen en blij te zijn met wat er is.

Ik wil mezelf alleen vergelijken met mezelf.

Ik weet dat je dit fijn vind om te horen, spiegelbeeld. En ook een beetje spannend. Want onze relatie is beter, maar er is, denk ik nog veel te halen. Laten we daar gewoon voor gaan.

Oké, spiegelbeeld. Ik geef je nog even een laatste blik voor vandaag. Ik besef me ook echt, ik ben een gelukkig mens en ben heel dankbaar dat ik kerst kon vieren met mijn familie(s). Met de mensen om me heen waar ik heel veel van houdt. Ik denk tijdens deze bijzondere dagen ook vaak aan degene die er niet meer bij zijn. Soms zie ik die ook terug in jou, spiegelbeeld. Ik hoop altijd extra met deze dagen dat ik ze ook tegenkom in mijn dromen.

Dag spiegelbeeld, ik zie je wel weer.

Have a Happy Day 

 

4 reacties

 1. Bep Schut schreef:

  Mooi schatje. Ontroerend. Ik ben zo trots op je❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  1. Have a Happy day schreef:

   <3

 2. Femke schreef:

  Weet je nog, toen we een half jaar geleden even koffie dronken bij mijn ouders; mn moeder zei toen je wegwas, wat is die Babette toch een bloedmooie vrouw! En die was vroeger altijd zó onzeker! Is ze dat nog steeds of ziet ze nu zelf ook dat ze er echt mag wezen? Ik zei dat je daar hard aan aan het werk was…
  En wat ben je goed bezig! Terecht dat je lief bent voor je spiegelbeeld, nu nog af en toe zelfs trots worden op je spiegelbeeld?

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Fem, heel lief <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*