Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Stap voor Stap

26 januari 2019

Ik heb een stappenteller. Zo klein kastje die je aan de bovenkant van je broek vastmaakt. Het is niet echt mooi, maar ik voel me een beetje kaal als ik hem niet draag 🙂 . Ik streef naar minstens 10.000 stappen per dag. Ik moet er tijdens deze koude dagen wel iets meer moeite voor doen. Ik loop dan maar een extra rondje tijdens het bellen op kantoor (sorry collega’s :)) of loop een extra rondje door de Albert Heijn (sorry husband).  Het is niet zo dat ik door meer stappen te zetten kilo’s afval, maar ik voel me wel echt een stuk beter als ik meer beweeg. En daar helpt mijn stappenteller  me iedere dag bij. Overigens inmiddels wel op een positieve manier; het is super als ik die 10.000 haal, maar kan dat niet, dan is het zo.  Dat heb ik wel moeten leren, want ik kon echt gefrustreerd raken als ik geen 10.000 stappen had.. Ik accepteer het nu als het een dag niet lukt, dan ben ik de volgende dag gewoon extra gemotiveerd om die 10.000 te halen.

Anyway..  Ik schreef eerder over het  streven naar leven in mijn eigen tempo. Maar ja, hoe dat je doe dat dan precies? Hoe pak je dat aan? Ik ben het er wel met mezelf over eens dat niet alles tegelijk hoeft of op een heel hoog tempo.. maar ik wel steeds stappen blijven zetten. Ik wil in ieder geval niet het gevoel hebben dat er niets gebeurd of dat ik in oude patronen terugval.

Ik maakte begin januari mijn Vision Board voor 2019;

Het staat vooral symbool voor het gevoel dat ik (nog meer) wil hebben in 2019. De kleuren zijn een stuk rustiger dan de vorige vision boards die ik maakte, maar de woorden krachtiger. Ik heb het in de werkkamer neergezet, zodat ik het steeds kan zien tijdens het schrijven of sieraden maken. Ik had vervolgens het plan om aan de hand van mijn vision board mijn doelen, bijvoorbeeld voor Have a Happy day, concreter uit te werken.  Wat wil ik en hoe ga ik dat doen. Ik ging voortvarend aan de slag, maar het lukte me niet om een manier te vinden om het goed in beeld te krijgen. Ik schreef, ik tekende, ik verbeterde, ik gumde, ik knipte etc. Maar het werd niet wat ik wilde of wat nodig had. Maar… in plaats van heel erg gefrustreerd te raken (of dat in ieder geval heel lang te blijven ;)) dacht ik, oké.. ik wil die doelen duidelijker in beeld maar dit werkt niet. Ik had geen zin om er dagenlang krampachtig mee bezig te zijn, er gebeurt dan uiteindelijk toch niets. Kortom; alle tijdschriften, stiften, papieren konden weer de kast in.

Dus wat dan..  Ik besloot, eigenlijk heel simpel, om de stappen wat kleiner te maken. Ik had meer overzicht nodig. Ik werd geïnspireerd door Gretchen Rubin’s Happiness Project, zij stelt in haar zoektocht steeds iedere maand een thema centraal rondom geluk.  Ik vind een maand een prettige periode; het is lang genoeg om een concreet doel te kunnen stellen, goed te overzien en geeft genoeg ruimte om iets echt te kunnen proberen. Het zal ook zeker zo zijn dat een bepaald doel meerdere maanden of zelfs het hele jaar steeds terugkomt. Ik kocht een whiteboard om zichtbaar op te hangen en bepaalde voor januari mijn focus qua doelen en wensen. Ik koos bewust voor een whiteboard omdat ik het idee fijn vind dat ik soms iets kan toevoegen of juist weghalen. Ik wil kunnen meebewegen met de flow van 2019. Ik maak mijn doelen zo concreet mogelijk en het mogen er maximaal 5 zijn. Dat helpt me om niet te overwhelmed te raken en om goed in te kunnen zoomen op wat ik wil bereiken.

Een aantal van mijn januari doelen;

 • De training Mindset Reset van Mel Robbins volgen (35 dagen, iedere dag een video en opdracht, blog volgt in februari)
 • 10.000 stappen per dag & 2 keer per week hardlopen
 • Starten met 1 inspirerend boek per maand lezen en hierover posten op Have a Happy Day

Ik maak aan het eind van de dag  een lijstje in mijn schrift met dingen waar ik die dag dankbaar voor ben, dat is echt een hele fijne gewoonte geworden. Ik ben er begin dit jaar ook mee begonnen om daarbij ook de stappen te benoemen die ik die dag heb gezet. Hoe klein ze soms ook zijn. Ik doe dit ook omdat ik te vaak dacht; er is weer een dag voorbij en er is niets echt veranderd. Ja, natuurlijk, je kan niet iedere dag een website starten of een nieuwe baan krijgen, maar het geeft ook heel veel positieve vibes (voor mij in ieder geval) om juist ook die kleine stappen in beeld te hebben. Op deze manier krijg je nog meer inzicht in wat je doet en zie je dat je echt wel in beweging bent. Iedere dag zet je een (kleine) stap en dan verander je uiteindelijk ook je leven. Of maak je je leven beter, rijker en hé, nog meer happy 

Veel plezier met stappen dit weekend 🙂

Have a Happy day 

5 reacties

 1. Nanny schreef:

  Je hebt het weer mooi beschreven Babette. Maar kost het niet heel veel tijd om dit allemaal ik kaart te brengen? Tijd die je misschien ook kan gebruiken om iets mee te doen. Eigenlijk is dit meer naar mezelf denk ik nu, want als het jou helpt, dan is het natuurlijk een goed plan. Ik vind het fijn om je te volgen en denk na over wat voor mij kan werken. Knuffel, Nanny

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Nanny! Het kost me (meestal) niet heel veel tijd om het op te schrijven, het helpt me heel erg om ook daadwerkelijk stappen te zetten. Liefs!

 2. Ingrid schreef:

  Babette en haar stappenteller…. Onlosmakelijk aan elkaar verbonden 😉. Mooi om te lezen dat dit ‘ding’ meer voor je betekent dan alleen ‘stappen tellen’. Mooi geschreven Babette!

  1. Have a Happy day schreef:

   Haha, ja echt he 🙂 Dank je wel!!

 3. Bep Schut schreef:

  ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*