Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Thuis

03 april 2020

uitzicht vanuit ons (T)huis met een mooie regenboog

We zijn allemaal meer thuis dan ooit. Husband en ik in ieder geval wel. We werken allebei (grotendeels) thuis en dat gaat prima. Tot nu toe in ieder geval, haha. Het levert ook wel bijzondere situaties op 🙂

Vergaderen gaat nu (bijna) allemaal digitaal en dat werkt prima. Het zorgt er vooral voor dat het werk voor ons allebei grotendeels gewoon door kan gaan. Maar ja, al dat videobellen in een klein appartement is ook wel goed onderling plannen. Soms weten we even niet wie het tegen wie heeft, met alle hilariteit ten gevolge.. De katten verschijnen ook regelmatig in beeld tijdens de vergaderingen; want hé, hoezo besteden we aandacht aan iets anders dan aan hun eten? Gelukkig vinden de meeste collega’s het wel gezellig.

Het vraagt ook wel om alert te blijven.. De mensen aan de andere kant van de pc kunnen niet zien of je een joggingbroek aan hebt (spoiler; meestal haha), maar natuurlijk wel wat er op de achtergrond staat. In mijn geval was dat het een hysterische hoeveelheid Disney puzzels en ons wasrek. Op zich prima, maar misschien had ik wel even na moeten denken welke was in beeld kwam; ik ben best open, maar om nou je ondergoed vol in beeld te hebben.. Natuurlijk kwam ik daar pas aan het einde van de dag achter, haha.

Maar het voelt gewoon wel anders. Ik ben soms verdrietig om het feit dat ik mijn nichtjes niet ‘gewoon’ kan knuffelen…Het maakt me soms verdrietig, gefrustreerd en boos dat het nu even zo is. Ik accepteer het zeker, want het moet, maar vind het niet altijd makkelijk om mee om te gaan. Ik weet dat het echt veel erger had gekund,  maar ik vind het allemaal toch best indrukwekkend. Vandaag had ik zo’n moment in de supermarkt.

Een mevrouw, type Corrie van de hoek, ging in discussie met de zeer geduldige jongen van de Albert Heijn. Ze wilde geen wagentje. Ze zei; ‘ik moet alleen even soepgroenten hebben’. Ik wist niet of ik in tranen moest uitbarsten of Corrie gewoon een koekje (of soepje) van eigen deeg moest geven. Ik deed uiteindelijk niets, want de aardige winkelwagen-jongen had het helemaal onder controle, bleef super rustig en uiteindelijk pakte onze Corrie een karretje.

Ik denk dat niemand echt weet hoe je met een situatie als deze om moet gaan. Er zijn natuurlijk ook veel mensen die kei- en keihard aan het werk zijn. En ze moeten dan vaak ook nog ondertussen lesgeven aan hun kids, dat is echt superintensief. Dat vind ik ontzettend knap en stoer. Sommige mensen hebben nu juist extra ruimte, niet altijd vrijwillig door bijvoorbeeld niet naar werk kunnen of mogen, en bloeien helemaal op. Ik vind die nieuwe ideeën en initiatieven heel mooi om te zien. Het geeft me ook een goed gevoel. Als je mensen ziet die lekker bezig zijn, denk ik; ‘oké, dit is er ook nog’. Dat is fijn, geruststellend en inspirerend. Positiviteit en productiviteit is niet iets negatiefs; ga ervoor als het goed voelt.

Ik had mezelf ook wat dingen voorgenomen, maar ik merk dat ik er vaak nog niet zoveel geen behoefte aan heb. De eerste dagen dacht ik; ‘Ja, nu is er ruimte’. Ja die ruimte was er wel, maar ik was minder productief dan ik gedacht – en misschien wel gehoopt – had. En hoewel ik dat even wennen vond, vind ik het nu prima. Er gebeurt van alles (binnenkort meer ;)), maar ik wil ook vooral zoveel mogelijk doen waar ik behoefte aan heb. Dat heb je nog onder controle. Heel veel andere dingen nu even niet.

Dus een beetje ruimte geven aan mezelf; dat is wat ik nu probeer te doen. Dat lukt niet altijd, maar weet je.. deze tijd is gewoon raar. En als we dan ook nog extra streng voor onszelf zijn, is het helemaal moeilijk vol te houden. Doe waar je je goed bij voelt. Jezelf rust geven helpt ook. En ben ook een beetje lief voor elkaar, dat helpt echt. Doe iets voor iemand anders. Soms kan dat iets heel kleins zijn; een berichtje, een appje of een kaartje. Want dat kan allemaal nog gewoon. Dus laten we dat dan ook vooral doen.

Have a Happy Day

6 reacties

 1. Nanny schreef:

  Mooi verhaal Babette! Het is een lastige, moeilijke tijd! Geen kinderen, kleinkinderen. Gelukkig wel appjes en bloemen om ons te ‘troosten’!
  Succes voor jullie, er komt weer een andere tijd👍💪🍀, liefs, ook van Bas, Nanny

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Nanny!! liefs voor jullie

 2. Maddy schreef:

  Vind het zo mooi dat jij altijd precies onder woorden kunt brengen wat ik ook ervaar. Echt exact dit, en je hebt het zo goed beschreven. Bedankt voor weer een mooie blogpost. <3 Ook dit gaat gelukkig weer voorbij, en tot die tijd zoeken we positiviteit in de kleine dingen en is het ook oké als we het even niet zien zitten. Het komt goed! Dikke knuffel, ook van Luxie en Lua! 😉

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Maddy <3 liefs! en kopjes van Mav, Lola & Velvet

 3. Bep Schut schreef:

  Mooie blog ❤️❤️❤️

  1. Have a Happy day schreef:

   xxxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*