Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Tijd voor een lijstje

21 juni 2020

Foto via Pixabay 

Het lukte me de afgelopen week niet goed om een onderwerp te kiezen voor een nieuwe blog. Dat heb ik gelukkig niet vaak.. meestal gebeurt er wel iets waardoor ik denk: Ja, dat is het! Deze laatste weken gebeurde er wel van alles, maar voelde het tegelijk alsof alles stil stond. Ideeën? Ja die waren er wel, maar ik kon er geen geheel van maken. Toen besefte ik me.. waarom zou ik dat eigenlijk doen? Het is gewoon weer tijd voor een lijstje! Ik was te veel bezig met de verwachtingen van anderen EN die van mezelf. Lijstjes zijn mijn lievelings maar soms voelt het ook ’te’ makkelijk. Wat is dat toch voor hardnekkige overtuiging dat we altijd denken dat iets moeilijk moet zijn? Ik weet het niet.
Een mooie vraag voor een volgende blog 😉 Nu eerst even mijn lijstje;

 • Het is eigenlijk bijna een klassieker; als je vrij bent wordt je ziek. Ik dacht de eerste weken nog; haha, mij hebben ze niet! Ik voelde me goed. Een beetje moe, maar dat is logisch. Ik voelde me verder prima. De corona kilo’s verdwenen langzaam en dat voelde goed. Toch bleek ‘een beetje keelpijn’ een fikse keelontsteking te zijn. Balen, maar dit heb ik de afgelopen jaren een paar keer vaker gehad. Maar ja.. toen was er nog geen Corona.. Dus moest ik getest worden. Ik was ervan overtuigd dat het negatief zou zijn (wat ook zo bleek te zijn, jeej!!) maar toen ik die GGD straat inreed vond ik het toch wel even spannend. Onwerkelijk. De test op zich is een beetje onprettig, maar gelukkig snel weer voorbij. Ik was de dagen na de test ook niet zo bang voor mezelf qua uitslag, maar vond het vooral spannend dat ik andere mensen zou kunnen aansteken. Het wachten op dat telefoontje voelde hetzelfde als wachten tot mijn mentor zou bellen met de uitslag van mijn VWO examen.. oh mijn god. Ik wist eigenlijk wel dat ik geslaagd was (Je kon toen ook de antwoorden al terugvinden van de verschillende examens.. ik geloof nog op teletekst, haha. Misschien dat sommige lezers even moeten googelen wat teletekst is), maar ik twijfelde toch enorm. Ik weet nog dat ik gebeld zou worden om 14.00 uur en dat mijn telefoon om 13.45 uur ging. OMG. Het bleek een klasgenootje te zijn die al lang gebeld was. Dat was even schrikken, maar gelukkig kreeg ik even later zelf de positieve uitslag!
 • Ik las deze week veel, heerlijk. Voor het eerst in (te) lange tijd las ik weer een boek. En ik had meteen weer de smaak te pakken. Lezen, hoe fijn was dat! Ik las van alles, van licht tot zwaar en weer terug. Het was heerlijk. Ik las de Flow, de Happinez, de Viva, etc. Van alles wat.  Ik leerde, had eyeopeners en schreef van alles in mijn notitieboek. Ik las me ook meer in over racisme en besefte me hoe weinig ik er eigenlijk nog van wist. Maar ik besloot vooral te blijven lezen en leren.
  Ik begon ook aan een nieuwe cursus van SoChicken en schreef me in voor een nieuwe Broednest cursus app. Ik maakte overigens ook veel gebruik van Netflix, Disney+ en Videoland ;). Ik keek o.a. de documentaire ‘A secret love’ die me heel erg raakte. Heel indrukwekkend. Ik keek ook (eindelijk) Frozen 2 en genoot er intens van. En ik zit nu midden in de Handmaiden’s Tale. Omg. (Leuk detail, althans dat vind ik; Elisabeth Moss laat in aflevering 5 in een flashback een foto zien aan haar toekomstige echtgenoot van haar twee katten. Ethel en Lucy. Dat zijn dus haar eigen katten. Love it.)
 • Husband en ik werkten hard aan mijn website om de armbanden toe te voegen! Het gaat de goede kant op en we zijn bijna klaar! Het is wel heel bijzonder om hier samen aan te werken. We hebben een Happy shop toegevoegd aan deze website. Eerst dacht ik.. nou, ik weet niet of ik de combinatie kan (en wil) maken. Maar toen besefte ik me dat het elkaar heel erg versterkt; het draagt allebei bij aan het jezelf vaker happy voelen. Het zijn voor mij positive vibes die je bij je draagt. Ik hoop dat degene die de armbanden zullen dragen dit ook zullen voelen; als een inspiratie, reminder en als sieraad.
 • Ik heb een nieuwe fiets gekregen en ben er mega blij mee. Ik heb jaren gemopperd op/over mijn oude fiets, die eigenlijk grotendeels werkeloos in de berging stond. Ik fietste naar de stad, reed een rondje door Woensel en voelde me vrij. Ik trapte keihard en liet vervolgens een stuk de fiets ‘zelf’ fietsen terwijl ik mijn benen van de trappers haalde. Het ultieme gevoel van vrijheid uit mijn jeugd. Ik moest er hardop om lachen. Ik bedacht me dat het jammer was dat ik steeds vertelde dat ik niet van fietsen hield. Ik bleek vooral niet van mijn betreffende eigen oude fiets te houden. Ik vond dit een mooie metafoor. Want hoe vaak houden we niet van iets omdat we het niet goed kennen? Of omdat we niet het juiste beeld er van hebben of simpelweg (nog) niet de vaardigheden hebben om het te kunnen? Iets om over na te denken.
 • Omdat er een hittegolf aan komt komende week gaan we onze vakantieplannen iets wijzigen. Dus dat betekent niet naar de Veluwe, maar wel tripjes naar het strand of naar een heerlijk zwembad. We zien wel. Even nog samen genieten van de vakantie en verder opladen voor we weer aan de slag gaan.

Zo.. dat was het lijstje. Voor nu dan 😉 fijne zonnige dagen gewenst! En ik hoop dat je de tijd kunt en wilt nemen om af en toe ook een lijstje te maken of gewoon iets anders te doen wat je fijn vindt. Be Happy.

Have a Happy Day

6 reacties

 1. Nanny schreef:

  Leuk om weer te lezen Babette! Fijne dagen samen met Robin! Liefs van ons😛🙋‍♂️🙋‍♀️

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel Nanny! Liefs xx

 2. Saskia schreef:

  Weer heerlijk om te lezen, dit lezen is een ‘happy’ zen momentje voor mij. Thanks 😚

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel!! liefs!

 3. Ingrid schreef:

  Nog lekker even genieten en dan óp naar je volgende avontuur… Op je fiets! 😄🚲🍀

  1. Have a Happy day schreef:

   Jazeker!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*