Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Verkantie

11 september 2020

Dit was op Landgoed Duno, vlakbij Doorwerth 

Husband en ik hadden afgelopen week vakantie. Heerlijk. Ik ben een paar weken vrij geweest ‘between jobs’ maar dit voelde nog meer als ‘echt’ vakantie. Ik vind op pad zijn heerlijk, maar ik hoef niet perse ver en/of lang weg. Het zegt misschien genoeg dat ik drie nachten Veenendaal al heel wat vind, haha.

Maar goed, Veenendaal was erg leuk. Het was maar een uurtje rijden, maar doordat we door allerlei mooie en groene gebieden reden voelde het echt meteen als vakantie. Heerlijk. We ontdekten de omgeving, dronken schandalige hoeveelheden koffie bij allerlei leuke tentjes en deden allemaal leuke dingen.

Mocht je nu denken.. wat dan? Nou, bijvoorbeeld dit;

 • Televisie kijken vanuit het bubbelbad midden in onze hotelkamer. Nou ja, ik dan 😉 Het was heel bijzonder om een bad midden in de kamer te hebben, maar ik zou er prima aan kunnen wennen, haha. Ik weet nog dat ik in de Truman show ook iemand in een bad televisie zag zitten te kijken en dat dat me zo heerlijk leek om te kunnen doen. En zie, ruim twintig jaar later was het zover 😉
 • We beklommen een berg en dronken koffie in een kasteel (in Doorwerth). Nou ja, technisch gezien zaten we bij een kasteel maar het was toch erg cool. De omgeving was prachtig en de lunch heerlijk.
  En ook een beetje koel trouwens, want die nazomer had heel even pauze. Dit koele gevoel ging snel over toen we daadwerkelijk de berg gingen beklimmen, haha. Maar… het was zeker de moeite waard! deze wandeling was extra bijzonder omdat mijn vader in deze omgeving is opgegroeid. Ik ben er als kind veel vaker geweest, maar de afgelopen jaren nooit meer.
 • Ik ging naar een WC met vogelgeluiden. Die maakte ik uiteraard niet zelf, maar die werden gewoon afgespeeld. Dat was ehm… vreemd. Misschien was het wel rustgevend bedoeld, maar ik werd er vooral een beetje nerveus van.
 • We fietsten een paar uur door Park Hoge Veluwe. Heel bijzonder om op deze manier het park te verkennen. Met mijn nieuwe liefde voor fietsen was het ook door de (onverwacht) lange afstand prima te doen. Een aanrader als je er naar toe gaat! Het voelt een beetje magisch als je door een prachtig landschap fietst vol met paarse heide <3
 • Ik sloot vriendschap met een van de katten van het Openluchtmuseum. Ik spotte haar op een afstand en knuffelde even met haar. Ze was daar niet echt van onder de indruk, dus ik vrees dat de vriendschap eenzijdig is.
  Toen één van de medewerkers mij tegen husband hoorde zeggen dat ik vrienden had gemaakt met een poes, zei hij; ‘Oh die poes? Ja, dat is Sofie. Vandaag heeft ze niet zo’n goed humeur.’ Hij vertelde verder dat er maar liefst 4 poezen wonen op het terrein.
  Het was sowieso al een mooi museum, maar je snapt dat dit een hoogtepunt was voor mij 😉
 • Ik las me een slag in de rondte. En dit keer waar ik zin in had. Hoe lekker om soms even iets te lezen en er echt de tijd voor te maken. Ik besefte me dat ik dat veel te weinig deed. Ik lees altijd heel graag, maar het schiet er toch een beetje bij in. Het is niet zo dat ik er geen tijd voor heb, maar ik kies sneller voor mijn telefoon.. daar ben ik niet echt trots op, maar na een drukke dag is dat vaak mijn reflex. Terwijl lezen zoveel fijner kan zijn. Tijd om deze gewoonte te doorbreken (En fijne, mooie, leerzame, leuke boekentips zijn ZEER welkom)!

En naast dat we dus van alles deden, zagen en aten, deed ik dit overigens niet;

 • Mijn werk helemaal loslaten. Ik checkte dus toch mijn werktelefoon en was oprecht een beetje teleurgesteld in mijzelf. Het is een hardnekkige gewoonte blijkbaar.
 • Foto’s maken met mezelf in beeld. Waarom toch die onzekerheid? Ik heb het niet altijd, maar deze vakantie hoorde ik mezelf net iets teveel protesteren. Anyway, zie de foto bij de blog. Husband maakte die foto en ik was er toch blij mee. Gelukkig maar.
 • Niksen. Dit deed ik wel een beetje, maar liet me toch een beetje verleiden door het gevoel ‘iets te moeten doen’.

Tja, nog even vakantie vieren en dan zit ons weekje erop. Maar.. we hebben onze volgende vakantie alweer geboekt, hoe fijn is dat! We gaan (weer) naar Texel, mijn happy place

Have a Happy Day

9 reacties

 1. Nanny schreef:

  Weer een heerlijk stukje om te lezen. Dank je wel🙋‍♀️🙋‍♂️👋🥰

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Nanny!!

 2. Nanny schreef:

  Heerlijk om te lezen weer. 🙋‍♂️🙋‍♀️🥰

 3. Ingrid Hermans schreef:

  Hoi Babette, op dit moment ben ik, op de door jou ook zo geliefde Texel… Fijn dat je zo genoten hebt samen met husband x

  1. Have a Happy day schreef:

   Oh heeeeeerlijk!!! Heel veel plezier!!!

 4. Bep Schut schreef:

  Mooie blog schatje, fijn dat je van je vakantie genoten hebt.
  ❤️❤️❤️

 5. Saskia schreef:

  Leuk stuk weer, heerlijk om te lezen! 😚

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Sas!!

 6. Saskia schreef:

  Heerlijke blog weer! Thanks 😚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*