Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Versieren

29 november 2020

Pop en de ietwat hysterische kerstboom (2014)

Het is je waarschijnlijk ook opgevallen; dit jaar zijn er heel veel mensen die de kerstboom al hebben staan in huis. Ik schreef eerder al over onze onderburen; zij hadden strak op 1 november alle kerstversieringen al opgehangen. Er staat niet alleen een boom, maar er hangt ook  een hele collectie aan gekleurde lichtjes aan hun voordeur en op hun terras. Ik durf niet te uitgebreid naar binnen te kijken, maar volgens mij hebben ze nog veel meer verschillende knipperende dingen staan. Ik vind dat altijd gezellig om te zien. Vooral op die vroege donkere ochtenden onderweg naar mijn fiets.

Ik twijfel zelf nog steeds of we de kerstboom op gaan zetten. We hebben voor de laatste keer een kerstboom opgezet in 2016 en dat was niet de allerfijnste kerst. Dat jaar is onze kat Pop totaal onverwacht overleden op tweede kerstdag. We hebben die nacht ook alle versieringen opgeruimd… Ik mis haar met vlagen nog steeds, die kleine eigenwijze Koekie. Misschien ga ik nog een keer een blog over haar schrijven. Maar dat is voor een andere keer.

De jaren daarna durfden we het gewoon niet aan met die twee wervelwinden Lola en Velvet. Mav interesseert het allemaal niet zoveel, die vind het prima om op een deken onder de kerstboom te slapen. Overigens compenseer ik qua brengen van de kerstsfeer wel ruimschoots met het kijken van (hysterische slechte cliché) kerstfilms. Ik heb gelukkig de beschikking over zowel Videoland als Netflix; keuze genoeg. Ook de hele matige, cliché films. Ik hou er van. Sterker nog; hoe voorspelbaarder, hoe beter.

Naast hysterische kerstversieringen zit er in die films ook uiteraard veel liefde en komt het andere soort versieren aan bod. Ik zal je zeggen; ik kan prima grapjes maken en contacten leggen, maar iemand versieren.. Onderschreven door het onderstaande gesprek;

Ik: Hoe ging dat bij ons, het versieren?
Husband: Welke versieren?
Ik: Ja, nou toen we elkaar ontmoeten en zo…
Husband: (denkt na) Hmm.. we zaten daar samen op dat bed.
Ik: Nou, dat is niet precies hoe ik het me herinner..
Husband: Ik weet het niet. Beetje van ons allebei, denk ik?
Ik: Ehm..

(NB Even voor de goede orde; we waren op een huisfeest van een hele goede wederzijdse vriendin en we zaten op een soort slaapbank/bed te praten en chips te eten. Dat herinner ik me dan weer wel, dat zegt ook weer wat 😉 ).

Dus… We leerden elkaar kennen, vervolgens zijn we nog een keer gaan eten met een paar mensen. Daarna  hebben we een (HELE!) maand heen en weer gemaild, puur vriendschappelijk. Het was voor de tijd van Whatsappen, dus we mailden gewoon om de dag naar elkaar.  En toen vroeg husband me om een keer live af te spreken. Toen is het ‘ons’ pas echt begonnen. Ik kan hier ook weer een blog over schrijven, omg. Moet ik wel toestemming voor vragen 😉

Die eerste echte date was echt superleuk en gezellig.  Ik gooide er in de eerste minuten het onderwerp ‘katten’ in, husband reageerde vervolgens dat zo ongeveer iedereen in zijn familie katten of andere huisdieren had. Kijk, dan weet je dat je nog wel een extra koffie kan bestellen (je bestelt altijd iets fris, want als de date stom is dan moet je eerst wachten voor die thee/koffie afgekoeld is om hem te smeren.. want laten staan is gewoon zonde 😉 ).

Maar goed, het versieren van je huis heeft uiteindelijk vooral het doel om het een beetje gezelliger te maken. Om letterlijk en figuurlijk meer licht in huis (en misschien wel in het leven) te brengen. Om het dagelijks leven een beetje extra aan te kleden en mooier te maken. Daar is nu wel extra behoefte aan. Het één helpt natuurlijk ook het ander. Ik moet nu ook denken aan het spreekwoord ‘Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen’. Dat kan natuurlijk via die kerstversiering, maar ook door gewoon een beetje aardiger voor elkaar te zijn. Een beetje meer compassie tonen, om er maar een mooie term in te gooien. Niet alleen voor anderen, maar ook (juist!) voor jezelf.

Ik ga er in iedere geval weer volop mee aan de slag deze maand, ook als ik (weer) een hysterische hoeveelheid pepernoten eet of op mijn werk iets niet gaat zoals ik wil. Mopperen op mezelf is iets wat ik veel beter kan dan versieren.. maar hé, het levert uiteindelijk niet zoveel moois op. Geen lichtjes en al helemaal geen liefste husband.

En ja, misschien dus toch maar die kerstboom… (hou vooral ook Instagram stories in de gaten de komende tijd ;))
(Velvet en Lola: Challenge accepted!)

Alvast hele fijne en gelukkige feestdagen lieve allemaal,

Have a Happy Day

2 reacties

  1. Nanny schreef:

    Heerlijk om te lezen weer. En wij hebben geen kerstboom! Geen zin om drie katten steeds in de gaten te houden🙊😹! Liefs🙋‍♀️🙋‍♂️

    1. Have a Happy day schreef:

      Haha! Dank je wel 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*