Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Versieren – deel 2

12 december 2020

De hysterische Kerstboom, de houten kerstboom en de kattenkerstboom aka monsterkrabpaal 

De kerstboom staat nog steeds. Woh.

Zoals aangekondigd hebben we vorige week de kerstboom neergezet. Husband krijgt hiervoor de credits, want die haalde de boom uit onze berging en zette hem in elkaar. We moesten hem op een ietwat ongunstige plek zetten; voor de krabpaal. Dat leek eigenlijk op de goden verzoeken.. maar hé, we hebben niet zo’n grote woonkamer, dus het moest even zo. Prima. Eerlijk gezegd dacht ik op dat moment nog dat de boom toch niet heel lang zou staan, haha. Ik haalde de snoer met alle lampjes uit de knoop (waarom zitten die dingen toch altijd in de knoop?) en hing ze in de boom.

Dat is een beetje een geduld klusje en ik was er best wel even mee bezig. Af en toe keek ik om me heen of er niet ergens een kat zichzelf klaarmaakte om zichzelf in de boom te werpen. Maar niets van dit alles.  Er kwam nauwelijks reactie vanuit de poezen. Die lagen heerlijk te slapen. Zelfs het geritsel van de kerstballen en slingers leek weinig indruk te maken. Ze kwamen wel even kijken, maar dat was het.

De dagen daarna veranderde er weinig; ze vonden de kerstballen aan de onderste takken wel interessant, maar er gebeurde verder niets. De boom bleef staan, daar vlakbij de krabpaal. Ik was verbaasd en misschien ook wel teleurgesteld. Niet in de brave poezels, maar meer in mezelf met mijn overwegend negatieve verwachtingen. Want zoals ik een paar alinea’s geleden ook schreef; het was eigenlijk niet eens in me opgekomen dat het ook goed zou kunnen gaan. Ik was ervan overtuigd dat voor het vallen van de nacht minstens 80% van de ballen kapot zou zijn of onder de kast zouden liggen..

Toen het eigenlijk goed ging, veranderde er ook iets in mij. Ik weet niet precies hoe het gebeurde, maar voor ik het wist was ik bezig om het hele huis te versieren. Ik herinnerde me ook weer dat ik het vooral leuk vond(vind) om het huis te versieren.

Husband haalde de doos met kerstversieringen uit de kelder en ik ging meteen enthousiast aan de slag. Ik heb niet overdreven (vind ik zelf, maar mocht je een digitale tour willen hoor ik het graag) en het huis is nu helemaal in kerstsfeer. Dat is fijn en gezellig waardoor ik er zelf ook regelmatig blij(er) van word.

En daar zit het hem natuurlijk in; ik was zo druk met te denken wat er allemaal mis zou kunnen gaan dat ik vergat te genieten van wat er goed was of zou kunnen gaan. Zo had ik bijvoorbeeld al het telefoonnummer van de dierenarts gecheckt om zeker te weten dat ik het goede nummer had (spoiler; natuurlijk). Zonde natuurlijk. Maar helemaal gek is het natuurlijk niet. Brené Brown schrijft hierover in haar boek The Gifts of Imperfection; we worden soms ook (of juist) in onze momenten van geluk ineens overstelpt met angsten voor wat er allemaal mis zou kunnen gaan, waardoor we onszelf minder toestaan om te genieten.

Ik vind dit best herkenbaar, misschien herken jij het ook wel. Het is gewoon een beetje zonde. Ik heb er al vaker over geschreven; ik kan bijvoorbeeld ook voor een vakantie allerlei noodscenario’s bedenken… Hierdoor ben ik vervolgens bezig met oplossingen bedenken voor allerlei problemen die er zeer waarschijnlijk niet zullen komen. Terwijl ik ook zou kunnen genieten van het vooruitzicht van heerlijk op vakantie gaan.

Het is gewoon fijn om volop te kunnen en durven genieten van juist zoiets kleins als kerstversiering ophangen en je huis gezellig maken. Het is fijn om te doen. En ja, natuurlijk mag je je bewust zijn van eventuele risico’s, maar het is jammer als het het genieten van een fijn moment te veel verstoort. Kortom; als je donkere verwachtingen het licht van je kerstversiering overstemmen 🙂

Gelukkig schrijf ik deze blog met mijn felverlichte kerstboom op de achtergrond.
Ik kocht deze week zelfs ook nog extra glitter kerstballen, gewoon omdat het kon.
Want hé, een beetje extra glitter is altijd goed!

Have a Happy Day

8 reacties

 1. Nanny schreef:

  Dank je wel Babette voor weer een mooi stukje! Er staan zeker herkenbare dingen in, om nog eens over le lezen en over te denken! Fijne dagen voor jullie en geniet van je versierde huis! 🙋‍♀️🙋‍♂️🥰❗️

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Nanny! Jullie ook fijne dagen! xx

 2. Esther schreef:

  Glitter is altijd goed ! Dit motto heb ik op het werk haha !
  Fijne dagen. Geniet ervan samen.
  Groetjes Esther

  1. Have a Happy day schreef:

   Een heerlijk motto!!! Fijne feestdagen!! Heel veel groetjes Babette

 3. Bep Schut schreef:

  Goed gedaan. Het ziet er super gezellig uit. 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

  ❤️

  1. Have a Happy day schreef:

   ❤️ dank je mama xxx ❤️

 4. Marion schreef:

  Leuke tekst.
  Fijne feestdagen 🌲

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel!! Hele fijne feestdagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*