Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Vieren

13 april 2020

Foto via Pixabay

Afgelopen week waren husband en ik 5 jaar getrouwd. Ik vind dat nog steeds een beetje gek als ik dat zo schrijf. Eh niet dat we getrouwd zijn overigens, dat bevalt nog steeds goed haha. Maar dat het al 5 jaar is.. We zijn volgende maand ook 10 jaar bij elkaar, officieel dan, want we kennen elkaar wat langer. (heb ik daar al eens over geblogd? Volgens mij niet, komt nog 🙂 ) Normaal gesproken zouden we dat uitgebreid gaan vieren, maar deze keer is het toch iets anders.

Maar dat we niet weg kunnen, is natuurlijk geen excuus om het niet te vieren. Want dat vind ik sowieso; als je iets kan vieren moet je het ook doen. Juist in deze gekke tijd vind ik dat extra fijn. Dat deden we dus ook; we aten zelfgemaakte pizza (een grote favoriet van ons allebei) en tafelden extra lang. Het was heel fijn en gezellig, we vroegen ons een paar keer hardop af waarom we niet veel vaker zo’n avond planden. Tja.. en waarom niet eigenlijk? Dus, dat gaan we vaker doen. Ook als we straks weer alle kanten op mogen.

Het vieren van mooie momenten vraagt nu vaak wat meer aanpassingen. In eerste instantie kan ik daar weleens een beetje verdrietig van worden, maar dat duurt niet echt lang. Want ik besef me heel goed dat deze omstandigheden misschien tijdelijk zijn voor veel mensen waaronder ikzelf, maar dat er ook mensen zijn die definitief niets meer kunnen vieren door allerlei verdrietige omstandigheden.

Vroeger vond ik vieren minder belangrijk, het was een beetje gedoe en het voelde een beetje als moeten. Maar nu vind ik het heerlijk. Juist de kleinere dingen. Het gaat niet om het bij ieder ding uitgebreid te gaan eten (ik had het er nog met een collega over; het is echt opvallend hoe vaak we vieren associëren met eten, haha. Nou ja, wij dan in ieder geval;) ). Maar het gaat wel om erbij stil te staan. Zo schrijven husband en ik elkaar iedere maand een kaart. We doen dit altijd op de 11e, omdat onze relatie-verjaardag op 11 mei is.

Het is min of meer spontaan ontstaan en we hebben de traditie er steeds in gehouden. Het hoeft niet; soms slaat één van ons weleens een maand over (niet omdat we boos zijn, haha), maar we vinden het allebei leuk om te doen. Het blijft nog steeds één van mijn favoriete bezigheden om een leuk passend kaartje uit te zoeken om te geven. Soms nemen we (min of meer stiekem) een kaartje mee vanuit ons vakantieadres om elkaar daar dan later mee te verrassen.

Dit weekend vierden we ook Pasen, wel anders dan de voorgaande jaren. Het is een traditie om uitgebreid te brunchen bij mijn ouders. En met uitgebreid bedoel ik de hele tafel vol. Het is een soort kerst maar dan nog met paaseitjes, haha. Love it. Ik heb er al wel eerder over geschreven dat er ook altijd paaseieren gezocht worden. Ik vind het prima om daar als toeschouwer bij te zijn, dat is dan weer mijn traditie, haha. Zolang ik de paaseieren maar op mag eten, dan vind ik het goed.

Vieren is eigenlijk gewoon een vorm van dankbaarheid; aandacht geven aan dingen die fijn zijn of bijzonder. Stilstaan op momenten waar het kan. Deze dingen komen bij mij dan ook veelvuldig terug in dagelijkse dankbaarheidslijstjes.

Overigens las ik via via op Twitter een opmerking dat mensen klaar waren met opmerkingen dat je steeds maar dankbaar moet zijn voor deze situatie. Het mag ook gewoon vervelend zijn. Ik kan me dat gevoel wel voorstellen, het is natuurlijk een bizarre situatie. Dat deze crisis positief moet zijn lijkt me ook niet de boodschap van mensen die hier iets over zeggen. Overigens is dat ook zeker niet de boodschap van deze blog. Maar dankbaar zijn en dingen vieren helpt mij wel om positiever te blijven. Juist als ik me niet zo lekker voel en baal, helpt het me om ook die positievere emoties op te zoeken. En door ook die positieve happy vibes toe te laten, is spanning en angst minder aanwezig.

Ik verwacht trouwens ook dat als het straks weer kan, dat er een enorme hoeveelheid feesten zal komen. Of het nou groot of klein is; iedereen zal dat willen vieren. Dat lijkt me ook weer fijn en iets moois om ooit naar uit te kijken. Maar voor nu vier ik gewoon dat ik lekker kan bloggen en thuis chill met husband, de poezels en een hysterische hoeveelheid paaseieren. Ik hoop dat iedereen iets te vieren heeft, zelfs als is het maar iets heel kleins. Dat wens ik jullie allemaal toe en uiteraard een hele fijne tweede Paasdag,

Have a Happy Day

4 reacties

 1. John Schut schreef:

  👍❤️

 2. Rik schreef:

  Super blog!! ❤️🙏

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel xxx

 3. Nanny schreef:

  Dank je 🙋‍♀️🙋‍♂️💕

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*