Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Viva Vakantie

10 augustus 2019

Het strand van de Panne 

Husband en ik zijn een paar dagen op vakantie geweest naar België en het was echt heerlijk. We zaten in een hotel op loopafstand van hetstrand, het weer was fijn, we aten mega lekkere veggie burgers aan het strand en wandelen over de boulevard. Het was zo’n vakantie waarbij ik echt weer dat heerlijke vakantiegevoel had. Het gevoel van vrijheid, echte ontspanning en volop genieten van allerlei fijne dingen.

Dat vakantiegevoel doet me ook weer terugdenken aan alle fijne vakanties van vroeger. Ik heb aan die vakanties zoveel leuke en mooie herinneringen. Van het stokboord halen in de vroege ochtend tot hele dagen lekker zwemmen. Samen spelletjes doen voor de tent en boodschappen doen in een Franse supermarkt.

Het reizen was ook al een avontuur op zich; ik kan me niet herinneren dat ik het echt erg vond om lang in de auto te zitten. Mijn zus en ik hielden onszelf bezig met het luisteren naar muziek (vaak een collectie van liedjes opgenomen van de radio; inclusief reclame). Of we speelden urenlang allerlei spelletjes onderweg; paarden tellen, kleuren van auto’s tellen, nummerborden bingo, etc. Mijn moeder maakte de reizen ook altijd extra leuk met cadeautjes. We kregen dan om de zoveel tijd een klein cadeautje; iets lekkers, een puzzelboekje of een klein spelletje. We stopten ook heel regelmatig. Even de benen strekken, plassen en dan iets lekkers uitzoeken in de (in mijn ogen magische) winkel van een buitenlands tankstation.

Ik heb tot op de dag van vandaag altijd nog een beetje dat vakantiegevoel als ik in een tankstation sta. Het komt ook voor dat husband en ik een trip maken gewoon in Nederland en dan een extra keer stoppen. Gewoon voor de leuk. Om koffie te drinken of om gewoon even een rondje te lopen.

Dat vind ik zo leuk en voelt dan bijna als een mini, of beter, een micro vakantie. Dat maakt het (dagelijks) leven een beetje leuker op een ‘gewoon’ moment. En waarom zou je je leven niet leuker maken als je de kans krijgt? En het leuker maken voor jezelf is iets wat ik (heel) hard aan het trainen ben. Niet omdat ik geloof dat je altijd happy moet zijn, dat kan niet. Maar wel omdat ik geloof dat je zelf vaak ook kan zorgen voor happy momenten, zelfs op een vervelende dag. Want het leven is gewoon te leuk om alleen van weekend naar weekend, of beter, van vakantie naar vakantie te leven.

Ik was even benieuwd of dat concept van micro-vakanties al bestaat. Een kort moment waarin je je even op vakantie ‘voelt’ of in ieder geval dat het vakantiegevoel even terugkomt. Ik vond onder andere dit artikel over micro avonturen. In dit artikel hebben ze het bijvoorbeeld over een nachtje weg in eigen stad, maar het kan echt nog kleiner denk ik. Net hoeveel tijd je hebt en hoe leuk je het kan maken.

Ik weet nog dat ik jaren geleden een verhaal zag over een vrouw die geen budget had om ‘echt’ op vakantie te gaan. Dus haalde ze de vakantie naar haar eigen huis. Zo ging ze bijvoorbeeld naar Italië door lekkere pasta te koken, limoncello te drinken en te luisteren naar Italiaanse muziek. Hoe cool is dat? Ik bedoel, je kunt het zo groot en zo klein maken als je zelf wilt, maar het idee vind ik echt super leuk. Met een paar kleine dingen toch even vakantie vieren. Dus; op microvakantie!

Er zijn heel veel voorbeelden te bedenken, het gaat erom dat het iets is wat bij jou het vakantiegevoel oproept. Draag een jurkje  wat je je altijd aan had op die mooie vakantie avonden (husband moet hier heel hard om lachen. Het kan uiteraard ook een shirt zijn 😉 ), luister naar mooie muziek die je terugbrengt in de vakantie stemming of gebruik die douchegel met die geur die je even terugbrengt op die fijne plek. Geen grote dingen, juist de kleine dagelijkse dingen die je net iets leuker kan maken. Zelfs, misschien zelfs juist, op een crappy dag. Misschien krijg je al dat fijne vakantiegevoel als je een keer heerlijk op blote voeten loopt. Ik neem ook vaak uit het buitenland spullen mee, vaak iets simpels zoals een pak lekkere koeken of een bepaalde soort thee. Die drink/ eet ik dan later op een fijn moment. Of nou ja, eigenlijk gewoon als ik er zin in heb. Zoals nu, kom maar op met die Belgische wafels ;))

Dus.. waar ga jij heen op micro vakantie?

Overigens, ik ga volgende week weer op ‘echte’ vakantie, dit keer naar Duitsland. De dagen in België waren een soort proef om te kijken hoe het zou gaan en of ik het nu tof zou vinden om er even tussenuit te gaan. Gelukkig vond ik het fijn en gaan we volgende week weer op pad. Zoveel zin in. Ik vind het ZO fijn dat ik dit weer kan. Er is de afgelopen weken (heel) veel gebeurd, maar dat komt in een volgende blog 🙂

Fijne (micro) vakantie!
Have a Happy Day

10 reacties

 1. John Schut schreef:

  👍❤️

 2. Bep Schut schreef:

  Wat een leuke blog. Fijn dat je leuke herinneringen hebt aan onze vakanties.
  Geniet van je vakantie in Duitsland.
  Love you 😘 b

 3. Saskia schreef:

  Mooi idee en iets waar ik zeker over na ha denken!
  Thnx weer, en superfijn dat de ‘proef’ geslaagd is!
  Liefs sas

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel!! xx

 4. Karin schreef:

  Hartstikke leuk, wat schrijf je toch leuk en vlot, en boeiend, vinden Jan en ik. Voor mij is een micro-vakantie als ik in de bus stap waarmee we in de vakantie zoveel plezier hebben, al is het maar voor een ritje van een paar km. Jan vindt het heerlijk om buiten te zijn en dan lekker lezen. Dank je weer voor je leuke blog ☀️😎

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel 🙂

 5. Nanny schreef:

  Lieve Babette en ‘husband’
  Hele fijne vakantie in Duitsland. Wij gaan volgende week in Klimmen vakantie vieren. Maar je hebt helemaal gelijk dat je niet perse weg hoeft om een vakantie/feest gevoel te krijgen!
  Vandaag gevaren over de Linge met een deel van fam. van Bas.
  Was ook een heerlijke dag.
  Liefs voor jullie van ons!

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel!! Jullie ook alvast een hele fijne vakantie, Liefs!

 6. Maartje schreef:

  Wat een heerlijke blog heb je geschreven! Fijn dat de proef geslaagd is en dat je nu dus als bonus nog naar Duitsland gaat! Veel plezier alvast samen!! ❤️😘😘

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je lieve Maartje!! xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*