Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Viva Valentijn

14 februari 2021

Vanochtend, op deze Valentijnsdag, moest ik even terugdenken aan Valentijnsdagen van lang geleden. Sommige mensen weten het misschien wel, maar ik was best een lange tijd zonder verkering of relatie voordat ik husband ontmoette. Ik was echt niet altijd alleen, maar ik had geen vriend of vriendin. Dat vond ik eigenlijk prima, want het leven was (en is!) leuk. Natuurlijk, soms dacht ik ook wel dat het best leuk zou zijn om iemand naast me te hebben. Maar het hoefde echt nog niet persé. Ik miste het zelf niet eens echt. Ik studeerde van alles, zong op veel plekken en deed allerlei leuke dingen. Toch waren er altijd mensen die meteen checkten of ik ‘al’ een relatie had wanneer ze vroegen hoe het met me ging. Alsof dat een beetje bij elkaar hoorde. Ik gaf dan natuurlijk aan dat dat nog niet zo was en lachte een beetje ongemakkelijk door de stilte die dan vaak viel. En ja hoor, dan kwam die vaak (één van de stomste vragen die ik ken); ‘Hoe kan dat nou?’

Diepe, diepe zucht.  Het werd door de jaren heen steeds meer en vaker gevraagd, want ik leerde husband pas kennen toen ik ‘al’ 28 was.

Er zijn veel variaties op deze vraag. Ik word er nog beetje kriebelig van als ik eraan denk. Eén van de variaties op die vraag komt ook terug in de film en het boek Bridget Jones.  Een personage waar ik mezelf altijd heel erg in herkende, behalve dan het alcohol-gedeelte.. Er zijn ook allemaal mensen die in haar omgeving constant vragen of ze al iemand heeft, waarom dat niet zo is en vooral hoe dat nou toch kan. Natuurlijk wordt het daar uitvergroot in beeld gebracht wordt. Maar dat gevoel herken ik wel echt. Ik vraag me gewoon af wat mensen er mee willen zeggen. Het kan zelfs bedoeld worden als compliment, maar dat is het gewoon niet. Waarom zou je iemand naast je moeten hebben om te laten zien dat je leuk/knap/interessant genoeg bent? Alsof het een prestatie is of zo. Je merkt het vast; het raakte me en maakt me eigenlijk nog steeds een beetje boos.

Want voor mij is liefde helemaal niet pas compleet als je iemand naast je hebt. Het is zo belangrijk om jezelf te zien en de relatie met jezelf positief te houden. Liefde is van jezelf houden, goed voor jezelf zorgen en luisteren naar jezelf. En dat is al ingewikkeld genoeg zonder dat je liefde geeft aan iemand anders. Ik leer en groei daar nog iedere dag in. Ik hou zielsveel van husband. Maar dat ik niet zonder hem wil betekent niet dat ik niet zonder hem zou kunnen. Liefde is iedere dag weer kiezen; voor elkaar en voor jezelf.

Liefde is mooi om te geven. Aan je lief, je familie, je omgeving en de wereld. Maar vooral ook aan jezelf. Dus lieve mensen, luister naar de wijze woorden van Christina Aguilera hieronder. Geef vooral veel liefde, maar ben ook niet bang om liefde te ontvangen. Van jezelf én van mensen om je heen.

Met wie je vandaag ook Valentijnsdag viert; ben in ieder geval je eigen Valentijn.

Uit ‘Soar’ van Christina Aguilera;

In life there’s going to be times
When you’re feeling low
And in your mind insecurity
Seems to take control
We start to look outside ourselves
For acceptance and approval
We keep forgettin’ that
The one thing we should know is

Don’t be scared to fly alone
Find a path that is your own
Love will open every door
It’s in your hands
The world is yours
Don’t hold back and always know
All the answers will unfold
What are you waiting for
Spread your wings and soar’

Hier kun je het hele lied luisteren als je wilt! Overigens is haar album Stripped echt één van mijn all time favorieten.

Have a Happy Valentine’s Day

 

4 reacties

 1. Karin schreef:

  Prachtig Babette, dit is zo waar 👍🏼🤩

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel 🙂

 2. Nanny schreef:

  Goed geschreven🍀🥰👍

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Nanny!xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*