Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Wat geef jij?

09 maart 2019

Het is leuk om iets extra’s te doen voor andere mensen. Het zit vaak (hele) kleine dingen, het is fijn en leuk om andere mensen blij te  kunnen maken. Juist die kleine dingen werken vaak het beste in mijn ogen. Een keer iemands lievelingsthee meenemen als je die tegen komt in de winkel, iemand bellen zonder aanleiding, iets voor iemand doen zonder dat diegene dat vraagt, zomaar een lief kaartje sturen of iets lekkers maken.

Btw, Ik wilde deze blog eigenlijk beginnen met een zin als; Ik vind het fijn om mensen een beetje te verwennen. Maar dat leek me een iets te dubieuze openingszin, haha. Misschien kom ik dan wel een stuk hoger in google 😉

Het is gewoon fijn als iemand iets leuks of bijzonders voor je doet. Husband gaf me deze week zonder aanleiding (ik was niet jarig, hij hoefde niets goed te maken 😉 en we hadden geen jubileum of iets anders) een heel mooi notitieboek. Gewoon omdat ik had gezegd dat mijn notitieboek bijna vol was. Dat is best wel een ‘ding’ en levert me steeds een beetje zenuwen op. Mijn notitieboek is zo ongeveer mijn dagboek; ik maak er al mijn lijstjes in, schrijf er iedere dag mijn dankbaarheidslijstje in, mijn Happy lists en mijn aantekeningen van allerlei trainingen die ik volg. Alles. Ik wil altijd een mooi boek en iets wat bij me past. En omdat het me zo dierbaar is, is het altijd een uitdaging om een nieuwe mooie te vinden. Deze kreeg ik van husband en is perfect;

‘Imagine’. Love it.

Als er iemand in je omgeving jarig is, dan vind je het meestal heel leuk om een cadeau uit te zoeken helemaal speciaal voor diegene. Iets wat hij of zij graag zou willen hebben of iets wat helemaal bij diegene past. Ook al moet je daarvoor naar een winkel waar je eigenlijk nooit naar toe gaat of een uitgebreide zoektocht online starten. Dat doe je vaak wel, want je wilt die persoon heel graag een goed cadeau geven. Je steekt er graag moeite in, misschien wel een beetje onbewust. Terwijl je zelf vaak genoegen neemt met iets minder als jij iets wilt hebben. Vaak kies je dan voor iets wat makkelijk te vinden is, je komt het toevallig tegen in een winkel waar je toch moet zijn of het is de beste aanbieding oid. Ik ben benieuwd of dat herkenbaar is.. Steek je net zoveel moeite in iets voor jezelf als voor andere mensen?

Ik heb het al vaker in mijn blogs gehad over beter voor jezelf zorgen; je moet af en toe opladen om door te kunnen gaan en verder te groeien. Ik denk dat jezelf een beetje verwennen of jezelf luxe dingen gunnen daar ook een onderdeel van kan zijn maar daar wordt het voor mij altijd een beetje een grijs gebied. Ik voel me dan eerst toch een beetje schuldig hoewel ik me echt voorgenomen had dat niet meer te doen. Ik denk dan hé, is het echt ergens voor nodig? Behalve voor mijn plezier? En vlak daarna weer, maar hoezo lijkt het alsof mijn plezier niet voldoende is? Want het maakt me dus wel blij. En het levert me dus ook op dat ik me fijner en wat happier voel. Echt niet alleen door nieuwe spullen, maar door iets extra’s te doen van jezelf zonder toestemming van andere mensen. Alleen met toestemming van jezelf.

Ik doe dat voortaan vaker. Ik wilde zeggen, ik ga dit vaker doen, maar het werkt veel beter als ik het als een feit benoem. Het is geen optie meer of een idee; nee, ik doe het al. (Een mooi onderwerp maar aangezien dit al een hysterisch lange blog is komt die een andere keer terug 🙂 )
Bij deze een aantal voorbeelden uit mijn afgelopen week;

– Ik ging met mijn auto door de wasstraat
Wij wonen op (in? Ik weet het nooit en google is onduidelijk) een appartement en dan is je auto wassen wat ingewikkelder. Is het dan onmogelijk? Vast niet, maar ik vind het heerlijk om dan naar de wasstraat te rijden hier een kleine kilometer vandaan. Ik kies dan altijd voor het duurste, meest luxe programma. Taking care of my car-baby. Speciale regen werende wax erbij? Velgen superschoon ? Helemaal prima, supersizen maar dat programma. We hebben overigens een mega leuke carwash met disco lichtjes. Dus nerdy me vind dit dus ook echt een uitje. Happy car, happy me.

– Ik ging een broodje halen (ondanks dat ik lunch bij me had)
En het was heerlijk. Speltbroodje oude kaas; nothing better.

– Ik kocht iets lekkers bij het tanken
Ik tankte (dit was geen luxe, maar een noodzaak uiteraard) en kocht spontaan een van de kassakoopjes. Het was niet alleen een cadeautje voor mij; ik werd ook nog extra blij van de reactie van de jongen achter de kassa. Die vond het helemaal leuk dat ik twee verrassingseieren kocht. (Btw, lekkerste chocolade ooit. OOIT).

– Ik nam een dag vrij
Dat had ik al een tijdje in de planning, maar bedacht me steeds.. nee, het is te druk, nieuwe baan blabla. Maar nu kon het en ik deed het gewoon. Ik hoefde die dag geen vrij te nemen voor een afspraak of andere verplichting; nee, gewoon omdat ik daar zin in had. Heerlijk. Ik deed de hele dag van alles, lekker opruimen, rommelen, allerlei afspraken etc. het voelde als een luxe om dit op een donderdag te kunnen doen.

Kijk, Het is voor iedereen anders wat dan dan precies is op de lijst staat. Misschien zijn mijn dingen voor jou wel heel erg klein. Of dat je juist denkt.. nou, nou. Dat zou ik nooit doen. Het is allemaal oké. Het gaat er alleen om dat je even bewust bent of je jezelf ook genoeg verwent 😉 Op welke manier dan ook! Nu ik dit zelf terug lees denk ik zelf een beetje, nou, misschien steek ik nog wel iets te laag in. Challenge accepted. Hou mijn instagram stories in de gaten voor updates. (Oh, mocht je me nog niet volgen klik hier )

We zijn vaak zo streng voor onszelf; of het nou gaat over wat we eten, of over tijd voor jezelf nemen of wat we uitgeven. Kijk, ik ga niet zeggen hoe je je leven moet leiden en dat je altijd perse die dure koffie moet kopen. Of iets anders wat jij als luxe ziet. Maar doe het soms maar lekker wel. Even jezelf verwennen, zoals je dat vast ook vaak voor de mensen om je heen doet. Haal die lekkere koeken die je alleen haalt als er bezoek komt ook eens voor jou. Plan iets leuks voor jezelf.

Kortom; een ander verwennen is super leuk en fijn, maar gun het jezelf ook.  Juist de mensen die veel geven, geven vaak te weinig aan zichzelf. Je hoeft het niet altijd allemaal weg te geven; geef af en toe wat extra’s aan jezelf. Jij verdient het ook.

Have a Happy day

2 reacties

  1. Rik schreef:

    Lekkere koeken….ik dacht ik geef lekkere koeken kado. Ik haal ze binnenkort eens voor mezelf :)))

    1. Have a Happy day schreef:

      Haha, zeker doen 🙂 Ik ken nog wel een goed adresje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*