Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Wat je zegt, denk je zelf

24 oktober 2020

Een paar weken geleden gemaakt tijdens een hele fijne avondwandeling

Een oppepper, een fijne quote, een reminder of een aanmoediging kan je dag (een beetje) beter make. In sommige gevallen zorgt het er (bij mij) zelfs voor dat de dag vloeiender en positiever verloopt. En soms is dat gewoon zo fijn. En omdat ik denk dat we allemaal wel een beetje vaker een cheerleader mogen (kunnen) zijn, zowel voor onszelf als voor anderen, geef ik in deze blog graag een kleine voorzet. En eerlijk is eerlijk, deze week kon ik zelf een paar keer echt een oppepper gebruiken. (thank you, husband (<3)

Het is een beetje van alles, van alles een beetje. Er staan onder andere een aantal dingen tussen die ik zelf fijn vind om te horen of waar ik in het verleden iets aan gehad heb. Lees het, zeg het hardop tegen jezelf of tegen iemand anders als diegene het nodig heeft. Of gewoon omdat het goed voelt. Zo vaak als het nodig is. Haal eruit wat je aanspreekt en neem dat goede gevoel mee in je dag.

Voelt het een beetje gek? Dat kan en mag natuurlijk ook.  Maar mocht je denken interessant… Geef het dan een kans, wie weet wat het je oplevert. In het ergste geval lees je dit en denk je, nou dit was het niet. En.. heel misschien heb je (of iemand anders in je omgeving) binnenkort een vervelend moment, een rotdag of een dipje. Dan denk je misschien nog eens aan deze blog. Je kunt heel veel dingen (helaas..) niet meteen beïnvloeden, maar wel hoe je tegen jezelf en andere praat. Dus. Bij deze;

Dit moment duurt niet voor eeuwig. De tijd gaat je helpen. Misschien niet om alles weg te halen, maar wel om de scherpe randjes te verzachten.

 • Je bent zoveel sterker dan je zelf denkt. Je had het al zo vaak op kunnen geven en toch heb je dat niet gedaan. Je bent er nog.
 • Je bent niet alleen.
 • Je hoeft niet altijd gelukkig te zijn, maar je hoeft ook geen genoegen te nemen met altijd ongelukkig te zijn.
 • Je hoeft niet altijd te weten wat je wilt.
 • Kleine stapjes vooruit, is ook vooruit.
 • Het is oké om fouten te maken, je kunt er altijd van leren. Het is niet altijd leuk, maar je hoeft je er niet voor te schamen.
 • Delen is echt helen.
 • Het is niet zwak om hulp/advies/ondersteuning te vragen als je het nodig hebt.
 • Je bent goed zoals je nu bent. Ook als je eigenlijk wat dunner/fitter/strakker/jonger/slimmer zou willen zijn. Jij bent jij.
 • Je mag zelf bepalen hoe je je leven invult. Je hoeft je niet te spiegelen aan andere mensen.
 • Je bent niet te laat.

Je kunt niet alles zo makkelijk oplossen, dat is niet wat ik probeer te zeggen, maar je kunt wel iets doen aan hoe je tegen of over jezelf praat. Ook en juist in deze gekke tijd. Ik worstel er best wel mee, mijn emoties gaan sommige dagen alle kanten op. Ik accepteer dat zoveel mogelijk.  Vallen is niet erg, blijven liggen wel, ook wanneer het soms fijn voelt om heel dicht bij de grond te zijn. Het is er ook hard en koud en je ziet uiteindelijk vooral voeten van andere mensen. En er is zoveel moois te zien. En dan is het fijn als je jezelf of andere mensen daar ook aan kan herinneren;

Wat je zegt, denk je zelf.

Have a HAPPY Day

 

6 reacties

 1. Saskia schreef:

  😍Thanks lieve Babette!
  PS Ik mis je nog steeds………..

  1. Have a Happy day schreef:

   jaaa… ik mis je ook!!

 2. Nanny schreef:

  Dank je Babette dat je deze gedachten wil delen met ons. Wel weer stof tot nadenken! Liefs voor jullie🙋‍♂️🙋‍♀️🥰

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel!!

 3. Karin Pasman schreef:

  Heel mooi weer om te lezen, dankjewel 😊! Alle rode bolletjes zijn herkenbaar maar het derde bolletje vond ik echt verrassend en het leukste.

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*