Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Wat nu weer

16 maart 2019

Nou dit dus. Ik krijg deze vragen best vaak; hoe kom je aan de ideeën voor je blog? Of, ben je niet bang dat je niet meer genoeg te schrijven hebt? Of nog beter, denk je dat mensen altijd willen blijven lezen over happy zijn? Ik hoop het 🙂

Ik heb me voorgenomen om steeds een blog te schrijven aan de hand van iets wat me die week gebeurd is of iets heeft geleerd. Dat kunnen hele toffe dingen zijn, maar het zijn ook weleens minder leuke dingen. Het wordt eigenlijk makkelijker om onderwerpen te vinden. Ik kom beter in de flow, of hoe je het zou willen noemen. Er gebeuren veel toffe en inspirerende dingen en er zijn genoeg momenten waar ik mezelf keihard tegenkom. Dan vind ik het fijn om dat te kunnen delen.. Maar…Ik vind het vooral echt zo ontzettend leuk om te kunnen doen.

 Wat ik weleens lastig(er) vind is schrijven over de mensen om me heen. Vaak leren zij je een mooie les of houden zij je juist een spiegel voor. Geen probleem uiteraard als het een onbekende is.. maar ik zou toch niet snel iets schrijven over iemand in mijn directe omgeving. In ieder geval niet in heel veel details..  (NB als ik dat wel doe check ik het wel altijd bij diegene) Husband leest bijvoorbeeld mijn blog altijd voor ie online gaat, dat hoeft helemaal niet vind hij zelf, maar ik vind het altijd een fijn idee. Het lijkt me gewoon beetje rot als iemand leest en denkt… hé, dit gaat over mij. Hoewel het echt, echt (ECHT) soms heel verleidelijk is om iets onaardigs te zeggen over iemand anders in mijn blog, vind ik dat vooral niet eerlijk. Mijn blog is letterlijk mijn happy place, iets leren van een ander is fijn maar iemand bewust kleineren of op een negatieve manier neerzetten hoort hier niet thuis.

Een mooie quote hierover vind ik deze;

If you don’t like someting, take away it’s only power: your attention

Als ik soms die negatieve energie nog niet kwijtraak probeer ik gewoon in mijn boek te schrijven of ga een stukje langer hardlopen. Gewoon om het kwijt te raken. Soms kan ik ook echt mega boos worden tijdens het hardlopen, ineens, door lekker te blijven lopen en flink tempo te blijven maken raak ik die energie vaak weer kwijt.

Ik heb trouwens ook regelmatig een hele blog geschreven en gedacht.. helaas, deze gaat het niet halen. Dat kan zomaar gebeuren en is eigenlijk ook prima. Ik schrijf ook weleens een blog en denk dan, mmm, dit is niet voor deze week. Soms komt dat onderwerp dan nog terug naar iets wat er later gebeurd is. En ja, soms is het dus gewoon de prullenbak in (de virtuele uiteraard ;)) Ik heb me voorgenomen om alleen dingen te posten waar ik een goed gevoel bij heb. Soms zijn dat best persoonlijke dingen, maar als het goed voelt vind ik het fijn om dat te kunnen delen. Mijn blog Zwiepertje heeft me zoveel meer rust gebracht, dat is echt iets waar ik nog steeds dankbaar voor ben.

Op naar heel veel meer blogs. Mocht je denken mmm, ik heb eigenlijk wel een vraag of een suggestie waar ze iets over kan schrijven, ik hoor het graag. Weet je, om dit mee af te sluiten, ik geloofde ook nooit zo dat het interessant zou zijn wat ik te delen had. Dat ik alleen grappen kon vertellen of tragische dingen kon delen uit mijn liefdesleven (nou moet ik wel zeggen, mijn blogs op hyves over X. zijn legendarisch. Al zeg ik het zelf). Nu deel ik een heel ander deel van mijn leven. Is dat eng? Ehm, soms wel, maar het is vooral leuk om te doen. Iedere blog voelt als een kleine overwinning. Een overwinning op mijzelf; mijn angst, op mijn onzekerheid en mijn twijfels.

Dus.. Mocht je twijfelen om een blog te starten of om meer te posten op instagram? Doe het gewoon. Het is leuk en.. als jij er blij van wordt; worden andere mensen dat ook. En doe het vooral niet voor het aantal lezers, likes of complimentjes; doe het voor jou.

Have a Happy day

4 reacties

 1. Lea schreef:

  Ik bewaarde mn ‘unworthy’ blogs wel altijd in mn drafts, of in een word document op de computer, omdat het dan ook een soort herinnering wordt 💕

  1. Have a Happy day schreef:

   Goed idee 🙂

  2. Have a Happy day schreef:

   Nice, dat is een goed idee!

 2. Bep schut schreef:

  Super goede blog ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*