Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Weer even aanhaken

21 maart 2021

                                                          Lola vroeg zich al af waar die portie natvoer blog bleef…

Zo, het is weer even geleden dat ik een blog geplaatst heb. Ik zou bijna zeggen; mijn inspiratie zit ook een beetje in de lockdown.
Ik (be)dacht wel van alles, maar ik kon er geen fatsoenlijke blog van maken. Maar.. dat ik niet blogde wil niet zeggen dat ik niets maakte; ik ben nog steeds helemaal into haken.

Ik haakte vlot 8,5 muts en vond dat ik wel toe was aan een nieuwe uitdaging; ik ging een deken haken. Want waarom zou je klein beginnen? Het was met die mutsen ook prima verlopen. Ik besloot dat ik hier wel aan toe was. Bovendien was het nuttig; het was de afgelopen weken vaak nog zo koud, dus het zou ook nog eens goed van pas komen tijdens de Netflix-marathons op de bank. Ik ging met goede moed op zoek. YouTube liet me allerlei opties zien. Ik raakte soms een beetje in paniek door alle kleuren, materialen en steken, maar vond uiteindelijk een patroon wat ik wel aandurfde. Het had voldoende uitdaging, maar het leek me relaxed genoeg om ‘s avonds ook voor de tv te doen. Top.

Er moest natuurlijk wel nieuwe wol komen; want dat is één van de voordelen van het starten van een nieuw project. Had ik al wol? Zeker. Maakte dat iets uit voor mijn verlangen om nieuwe wol te maken? Zeker niet.

Dus ik maakte een afspraak bij de winkel om wol te gaan kopen. Ik vond het best wel spannend eigenlijk om weer de winkel in te gaan. Niet zozeer vanwege de maatregelen, maar omdat ik bang was om iets te vergeten. Het is nu niet zo dat je ‘even snel’ nog iets gaat halen. Die zorgen bleken gelukkig voor niets want 20 minuten bleek meer dan genoeg tijd om alles te kopen wat ik nodig had. En om allemaal dingen te kopen die ik niet nodig had; kortom een ouderwetse fijne shop sessie 🙂 Ik werd intens blij van al mijn nieuwe hysterische hoeveelheid felgekleurde wol en ging meteen bij thuiskomst vol goede moed aan de slag! Ik ben wel benieuwd of dat happy gevoel zo blijft, want ik heb uitgerekend wanneer ik ongeveer klaar ben met ‘project deken’… zet april 2029 vast in je agenda 😉

Maar goed, los van dit project voelde ik de afgelopen weken veel meer het gemis. Er vielen wat dingen (voorlopig) weg die heel dicht bij mijn hart liggen, zoals mijn fijne musical. Dat vond ik echt even slikken. Ik heb in basis niets te klagen; husband en ik zijn gezond, we hebben een baan en we hebben het nog steeds fijn met elkaar en de poezen. Maar toch voelde ik me niet meer helemaal mezelf.

Het zorgde ervoor dat andere dingen worden uitvergroot en ik ging me van alles afvragen; is dit nog wel het huis waar we blij zijn? Wat wil ik eigenlijk later worden? Ben ik dan op het juiste pad? Wat wil ik met deze blog? Wil ik nog iets anders met de website? En ga zo maar door… Overigens was ik zelf ook gewoon letterlijk wat uitvergroot, waar ik me ook niet helemaal oké bij voelde. Die paar kilo kan ik wel mee leven, maar dat zware, logge gevoel niet. Dus, aan de slag. Ik doe absoluut niet aan extreme diëten, dus dan moet je ook wat meer geduld hebben voordat je resultaat ziet en voelt. En geduld is natuurlijk mijn sterkste kant (husband moest hier heel erg hard lachen 😉 ). Maar goed, langzaam maar zeker gaat het de goede kant op. Hoewel ik nu tijdens het typen echt hysterisch veel zin krijg in Malthesers, maar dat even terzijde.

In mijn hoofd ontstaan ook langzaam nieuwe plannen, ik heb geen idee wanneer en of ik ze uit ga voeren.. we zullen zien. Ik ben gewoon heel erg benieuwd wat de komende weken en maanden ons allemaal zullen gaan brengen. Hopelijk ook veel fijne dingen, dat zou heerlijk zijn toch? Ik heb er nog steeds vertrouwen in

Nu ga ik weer haken, want het is 2029 voor we het weten 🙂

Have a Happy Day

PS Oh overigens, over dat gezonder leven, ik ben groot fan van Optima Vita, zij heeft leuke online workouts en fijne recepten. Oh en leuke blogs. En een kat. Maar dat terzijde 😉

PS Ik heb nog steeds zin in Malthesers 🙂

2 reacties

 1. Nanny schreef:

  Wat heb je ons weer fijn laten delen in jouw gedachten en bezigheden.
  Leuk dat je zo enthousiast aan het haken bent.
  Ik hoop dat door dit alles op te schrijven het steeds duidelijker voor je wordt wat je wilt. Of wat je niet wilt.
  Liefs van ons voor jullie en de poezen natuurlijk🙋‍♀️🙋‍♂️🥰🍀

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je wel! xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*