Gelukkig worden, zijn, blijven

Have a Happy Day

Wie volg jij?

24 februari 2019

Ik ben een groot fan van Instagram, het is een van mijn favoriete apps. Ik ben me de laatste tijd wel veel bewuster van wie ik volg en waarom. Heb jij bijvoorbeeld mensen in je lijst staan dat je denkt.. ja, ik volg hem/haar want ik kan het niet maken om dat niet te doen? Of mensen waarvan je denkt; ik weet niet wie het is maar zij/hij nodigt me uit dus ik doe het maar? Of dat je niet alles zomaar wil/kan posten omdat je denkt… mm, dat vindt hij/zij vast stom.

Ik maak(t)e me hier uiteraard ook wel eens schuldig aan. Ik neem me voor om steeds te denken; Levert het me iets op? Een nieuw inzicht, inspiratie een lach op mijn gezicht? Wordt ik er blij van? Dan helemaal prima. Doet het dan allemaal niet? Dan kies ik er vaak voor om diegene niet meer te volgen. Ik heb bijvoorbeeld naar positieve vibe accounts gezocht om op die manier nog meer te leren en kennis te maken met de happier flow. Ik ontmoette in die eerste periode heel veel nieuwe mensen en voegde zo ongeveer iedereen toe. Ik leerde allemaal toffe nieuwe dingen maar.. ik leerde dus ook wat niet bij me paste.

Ik vind het zo krachtig en mooi als mensen iets van zichzelf delen, al is het maar een klein stukje. Sure, het blijft social media dus het is vaak zo dat mensen zich van hun beste kant laten zien. Ik doe dit zelf ook, ik ben eerlijk zowel in mijn blog als op mijn Instagram, maar heb toch altijd eerder de neiging om de leuke dingen te posten. Of iets grappigs te delen. Ik vind iemand die een soort Tell Sell verkoper is; ‘Gebruik dit en alles is meteen beter’ compleet niet inspirerend. Uitspraken als ‘Gooi je leven NU om!’ zijn niet mijn ding; ik raak er alleen maar van in paniek.

Iemand die zelf ook nog onzeker en open durft te zijn en in zijn of haar kracht staat; wauw. Dat zelfs iemand als Gabrielle Bernstein nog zenuwachtig is en soms tegen dingen aanloopt; dat maakt haar toegankelijk en sympathiek, maar vooral echt. Je kunt altijd blijven leren en jezelf blijven ontwikkelen. En dat vind ik een heel mooi gevoel.

Dat gevoel van een klik (of link of herkenbaarheid hoe je het wilt noemen) op welke manier dan ook, zorgt ervoor dat je je meer verbonden voelt met een ander. Het kan soms ook in kleine dingen zitten; hij houdt ook niet van knoflook, zij maakt ook een fout met zingen of zij heeft ook een kat. Dat zijn bijvoorbeeld dingen voor mij, voor jou zijn dat waarschijnlijk weer hele andere dingen. Het is fijn om iets herkenbaars te kunnen zien in iemand anders die je bewondert of een bijzonder en tof persoon vindt.

En weet je… dat hebben andere mensen ook als ze jouw posts zien. Je hebt veel meer positieve invloed op de mensen heen dan je denkt. Soms door een foto, soms door iets wat je verteld of laat zien. Dat effect zit niet altijd in het aantal volgers, likes of reacties. Het zou fijn zijn als je soms ziet hoe mensen jouw post lezen en ervaren; maar besef dat je iemands dag een stuk beter maakt door jouw post. Deel de toffe, mooie en echte dingen en ben gewoon jezelf. Want trust me; jij bent ook zo’n tof, bijzonder en inspirerend persoon.

Ja, jij ook.

Have a Happy Day

6 reacties

 1. Anne schreef:

  “Ze heeft ook een kat”, muahaha, ja, schept toch een band he?!

  1. Have a Happy day schreef:

   Zeker 🙂

 2. Maddy schreef:

  Wat een mooie post! Ik herken het ook zeker – ik heb heel lang mensen op social media gehad die me eigenlijk niets (positiefs) opleverden. Tegenwoordig ga ik regelmatig door al mijn volgers of vrienden heen om alles even op te schonen en dat voelt stiekem best wel lekker.

  Ook ik ben dol op ‘echte’ mensen, die niet alleen maar fantastisch leuke en mooie dingen posten, maar ook wel eens laten merken dat het niet zo goed met ze gaat of dat iets niet is gelukt. Het heeft even geduurd voor ik daar was en voor ik echt mezelf durfde te zijn, maar ik ben nog steeds zo blij dat ik die beslissing heb genomen. Als jij jezelf bent, trek je ook mensen aan die bij jouw echte ik passen. Ja, het is eng, maar het is het zo waard.

  Echte mensen zijn de beste mensen (zowel op social media als in real life), vind ik – alleen al omdat ik het zo dapper en knap van ze vind dat ze zichzelf durven zijn. Daarom ben ik ook zo dol op Have A Happy Day, want jij durft dat ook. Jij laat alle kanten van jezelf zien en dat vind ik zo mooi!

  1. Have a Happy day schreef:

   Dank je Maddy !

 3. Bep schut schreef:

  Wat een mooie blog. Trots op je ❤️❤️❤️

  1. Have a Happy day schreef:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*